Drammen 20120331.Lars Iver Strand jubler etter 3-2 scoringen på overtid i eliteseriekampen mellom Strømsgodset og Vålerenga på Marienlyst stadion lørdag.Foto: Anette Karlsen / Scanpix Foto: Karlsen, Anette

– Man skulle nesten tro det sto skrevet et sted, sier Lars Iver Strand etter Strømsgodsets 3-2-seier hjemme over Vålerenga.

For først hadde Marcus Pedersen både scoret og hatt målgivende for Vålerenga – mot gamleklubben Strømsgodset.

Så utlignet Adame Diomande for Strømsgodset – han spilte juniorfotball i Vålerenga. Pedersen kunne scoret ett til – men eks-Vålerenga-keeper Adam Larsen Kwarasey reddet.

Og da Lars Iver Strand ble byttet inn halvveis i omgangen var det vel noen som tenkte at ja, kanskje han også skal bli matchvinner – mot klubben som ikke lenger ville satse på ham? Slik gikk det i alle fall. På overtid headet han inn 3-2. – Det var utrolig godt , sier han.

– Da innlegget kom, tenkte jeg at den ballen skal jeg først på. I Vålerenga ble jeg vurdert som ikke god nok. Det var godt å vise dem.

– Mangler identitet

Godset-kaptein Adam Larsen Kwarasey syntes det var stort å slå Vålerenga igjen. For ikke siden 2008 har Vålerenga vunnet i Drammen, og Larsen Kwarasey har fortsatt til gode å tape mot gamleklubben på hjemmebane.

– Det er alltid deilig å slå rivaler, men det er også veldig mange her som har en fortid i Vålerenga. For flere av dem var det kanskje ikke en veldig hyggelig periode. Det gjør det ekstra godt å vinne. Jeg synes Vålerenga mangler litt identitet. Det er jo nesten ikke Vålerenga-gutter igjen på laget – og de som er der, er på vei bort. Da er det godt å vise at det går an, vi har mange lokale spillere i Strømsgodset , sier han.

– Hehe. Jeg sa til Lars Iver (Strand) i pausen at han kom til å komme inn og avgjøre kampen, sier han.

– Det var deilig å se at vi scoret, men det var ekstra godt å se at det var han som gjorde det.

Lokket Abu tilbake

Mohammed Abu forlot Strømsgodset i fjor høst, men kom tilbake rett før Vålerenga-kampen – og så knapt ut som han hadde vært borte. Men det var Larsen Kwarasey som overtalte ham til å komme tilbake.

– Jeg ringte ham etter Molde-kampen og sa at du får ikke spille der du er nå, uansett. Ta heller og ring Ronny (Deila) og kom tilbake hit. Han gjorde det til slutt. Og det var godt å ha ham tilbake. Han løfter jo laget ved bare å være her, forteller Larsen Kwarasey.

Abu selv var glad for å være tilbake.

– Det var som å komme hjem, sier midtbanespilleren, som er på utlån fra Manchester City.

– Vi var gode i fjor, men i år virker vi å være enda bedre. Dette blir spennende.

– Kan bedre

Også Deila var glad for å ha Abu tilbake.

– Han er en fantastisk spiller, selv om jeg mener at han i dag er under pari. Det skulle egentlig bare mangle, han har ikke spilt en hel kamp siden i fjor høst. Men bare det å ha ham i garderoben var en skikkelig energioverføring til de andre spillerne. Han er så profesjonell. Og han var viktig i dag og – selv om han kan mye bedre, sier Deila.