Kravet som ble framsatt lørdag betyr i praksis at landet sier fra seg retten til å avvikle sluttspillet, som etter planen skal avholdes i Marokko i tiden 17. januar til 8. februar neste år.

Marokkos fotballforbund har tidligere bedt Det afrikanske fotballforbundet (CAF) om å utsette mesterskapet av frykt for ytterligere spredning av epidemien. CAF vedtok på et styremøte nylig å avvise forespørselen, og samtidig ble det stilt et ultimatum til Marokko, som innen slutten av denne uken må svare på om man er villig til å gjennomføre arrangementet.

Lørdag kom Marokkos idrettsdepartement i stedet med sitt krav om utsettelse.

– Vi står overfor en helsemessig force majeure som gjør det nødvendig å utsette afrikamesterskapet fra 2015 til 2016, sto det.

CAF skal diskutere saken på et styremøte i Kairo tirsdag, og valget står mellom å utsette mesterskapet eller flytte det til et annet land.

CAF skal ha kontaktet sju land som er forespurt om å overta mesterskapet. Algerie, Egypt, Sør-Afrika og Sudan har avslått, mens Ghana og Nigeria ikke har gitt noe offentlig svar. Det er ukjent hvilket land som er det sjuende og siste.

Ifølge CAF er Marokkos frykt for spredning av ebolaepidemien overdrevet. (©NTB)