Bergen bystyre ble mandag enige om å bevilge inntil to millioner kroner til en utbedring av søknaden om et sykkel-VM i 2016. Nå slår også sykkelklubbene seg sammen om et samlet sykkelprogram for Bergen. Alt for å gjøre Bergen til Norges sykkelby nummer 1 — og for å vinne kampen om å være vertskap for sykkel-VM 2016. - Vi har passert første hinder ved å få tiljubling fra et stort flertall i bystyret på mandag. Nå er vi klar til å ta fatt på neste etappe , sier idrettsbyråd Gunnar Bakke.

Les også: - Pinlig å søke sykkel-VM

- Enormt publikumsfremmøte

Han har invitert til pressekonferanse for å fortelle om status i Bergen sin VM-søknad, om initieringen av et sykkelprogram som samler klubbene i Hordaland Cyklekrets, og hvordan Bergen ønsker å styrke NM for å gi en bedre VM-søknad. Marsipankaken er byttet ut med gulrotkake, sånn for sunnhetens skyld - og det er en fornøyd gjeng som sitter rundt bordet.

— Man samler sykkelmiljøet og jobber på tvers av miljø og interesser. Dette er veldig prisverdig av klubbene, sier Erik Kubon Halvorsen, prosjektleder for Bergen sin søknad.

Det betyr at de også vil samarbeide rundt sykkel-NM som i år finner sted i Bergen i juni. Et ritt der man har fellestart som settes i gang i Åsane, lagtempo og tempo på Sotra og i Øygarden, samt et gateritt i Bergen - i noe av traseen til den tenkte VM-løypen.

— Samme tid som vi arrangerer sykkel-NM, har Bergen Live arrangement på Koengen. I tillegg er det flere cruiseskip som ligger til kai. Om ikke regnet pisser ned, ligger alt til rette for at det kan bli et helt enormt publikumsfremmøte, sier idrettsdirektør Rune Titlestad.

Stenger ned Bergen

Han sier at dette ikke kan sammenlignes med andre store arrangement - og på peker at politi, brannvesen, taxinæringen, Skyss og mange flere er involvert i arrangementet.

— Et ritt i sentrum vil innebære den største nedstengingen av Bergen av noe slag, sier han.

Nå bygges det sykkeltrasseer som aldri før, og ønsket om å skape entusiasme er stort.

- Sykkelinteressen er stigende, og interessen har økt etter at vi gikk ut med at vi ville søke om sykkel-VM. Dette blir viktig også i et folkehelseperspektiv , sier Bakke.

På sykkeltinget i helgen, blir det avgjort om Norge kommer til å sende inn søknad til UCI. Prosjektlederen føler seg trygg.

— Det er ingen tvil om at man kommer til å sende inn en norsk søknad. Vi skal ikke forskuttere det, men Bergen ble enstemmig valgt som søkerby. Vi skal reise til Harstad, legge frem en god sak - og skape begeistring. Det er ingen tvil om at dette konseptet er rett for Norge, sier Kubon Halvorsen.