Forsberg er med sine 249 mål og 636 assists på 708 NHL-kamper, en av historiens største hockeylegender. 30. juni kommer han til DnB Arena i Stavanger for å delta i Mats Zuccarellos veldedighetskamp.

– Det blir veldig gøy å komme å se hva han har bygget opp i Norge, og jeg ser også frem mot å treffe Mats igjen. Han er en veldig morsom og trivelig person, så det blir gøy å komme dit, sier Forsberg til TV 2.

Tar med seg flere stjerner

Svensken er en del av organisasjonen Icebreakers, som spiller veldedighetskamper i blant annet ishockey og golf. Gjennom foreningen tar dermed Forsberg med seg utvalgte spillere for å spille mot Zuccarello og co. Hvem det blir, er foreløpig uvisst.

– Vi har vært så heldige å få lov til å holde på med det vi elsker, og tjene penger på det. Så vi ønsket å gi tilbake til de som ikke har fått de samme sjansene som oss. Vi har lyktes med å samle inn over ti millioner kroner, så det har vært en utrolig reise. – Vi må ta med noen gode spillere til Stavanger. Jeg vil ikke reise dit, og tape for Zucca. Jeg har aldri tapt for Norge før, så jeg kan ikke gjøre det nå heller, sier Forsberg.

Zuccarellos manager Kevin Skabo er naturlig nok strålende fornøyd med å få 42-åringen med i kampen:

– Det blir legendarisk. Vi har en av de største NHL-profilene gjennom tidene som kommer til Stavanger med sitt eget lag, for å møte Mats og hans lag. Så det gleder vi oss til. Det er helt fantastisk at han stiller opp. Forventningene er jo en folkefest. I fjor fylte vi opp DnB Arena, og vi må jo satse på det samme i år også, sier Skabo.

— En av de beste i Rangers

Forsberg og Zuccarello har en fortid som lagkamerater i svenske Modo. Der spilte de sammen i en sesong, før Zucca senere dro til New York Rangers. Den tidligere Colorado Avalanche-spilleren har latt seg imponere av hva nordmannen har fått til i storklubben.

– Han har virkelig utviklet seg, og er definitivt en av de tre beste i Rangers. Så det er gøy å se at det går bra for han. Det er også veldig sterkt å komme tilbake etter skaden han pådro seg. Jeg har jo kommet tilbake etter flere skader, og det er ikke det letteste. Så det er godt å se at han er tilbake i form, sier Forsberg.