TRONDHEIM: Mandag kveld poserte Ole Selnæs i St. Etiennes grønne drakt på sosiale medier. Da var overgangen fra RBK formelt i boks — noen timer før det internasjonale overgangsvinduet stengte.

Da hadde det samtidig siden fredag vært spekulert i om 21-åringen skulle få sin debut mot Paris Saint-Germain og Zlatan Ibrahimovic søndag kveld.

Men der satt Selnæs på tribunen.

Trente lett tirsdag

Torsdag venter Rennes på bortebane, men også den kampen kan komme for fortfor midtbanespilleren.

— Akkurat nå aner jeg ikke når debuten blir. Det er en regel her om at man ikke er spilleklar før tre dager etter at overgangspapirene er sendt, sier han, som onsdag trener for fullt for første gang med sin nye klubb.

- Hvorfor ble ikke overgangen klar før mandag kveld?

— Det var aldri noen fare for overgangen, om det er det du spør om. Det handlet mer om at vi brukte søndagen på å bli kjent, og til å se oss omkring. Jeg gjennomførte medisinske tester mandag, og trente lett i går. Men fra nå av skal jeg være med på alt, forteller Selnæs.

Bordeaux søndag

Med tredagersregelen vil i prinsippet Selnæs kunne bli klar til kampen torsdag kveld. Samtidig har han ennå ikke fått trent 100 prosent med laget, og derfor er sjansen størst for at Alexander Søderlund og Selnæs blir gjenforent på banen borte mot Bordeaux søndag.

Selnæs bruker imidlertid ikke så mye energi på dette i øyeblikket.

— Jeg har fått et veldig godt førsteinntrykk av klubben. Det er meget gode treningsfasiliteter og folk har tatt veldig godt vare på meg. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sier han.

Samtidig innrømmer han at han klør etter å komme ordentlig i gang.

— Jeg gjorde det da jeg så kampen mot PSG. Jeg har sett noen kamper i England, også, men mener trøkket er bedre på hjemmekampene til St. Etienne. En stor opplevelse, sier han.

Søderlund privatsjåfør

De første dagene i Frankrike handler også om å bli kjent med byen. Foreløpig bruker 21-åringen Søderlund som privatsjåfør, og bor på hotell. Det ene har han tenkt å fortsette med. Ikke det andre.

— Jeg må skaffe meg et sted å bo etter hvert. Men trenger ikke noen bil med det første. Jeg har jo Søderlund, og han er stødig, gliser Selnæs.