ODD-VIKING 2-2

Det ble amper stemning i Skien da Odd tapte terreng til serieleder Rosenborg. Patrick Pedersen reddet ett poeng for Viking da han utlignet til 2-2 rett før full tid.

Viking-keeper Iven Austbø slapp inn et mål fra lang distanse mot Odd. Foto: NTB scanpix

Serietoeren fra Skien snudde 0-1 til 2-1 i annenomgang etter scoringer av Fredrik Semb Berge og Olivier Occean, men måtte nøye seg med ett poeng etter at Pedersen curlet inn utligningen sekunder før full tid.– Det var på tide. Jeg har lengtet etter det i lang tid, så det var deilig at det kom i dag. Det kom sent i kampen, så det kunne ikke vært bedre, sa Pedersen til TV 2. Rosenborg knuste Haugesund 6-0 lørdag, noe som betyr at Odd nå ligger seks poeng bak serielederen. Odd-trener Dag-Eilev Fagermo innrømmer at det kan bli tøft å ta igjen trønderne.

– Vi kan jo drømme. Rosenborg er bedre enn oss og feide over et Haugesund-lag som slo Viking. Vi er ikke i nærheten nå.

– Vi er ikke på det nivået vi har vært når vi er gode, og det var vi ikke mot Glimt (1-2) heller. Nå trenger vi en uke på å slikke alle sår.

Høy temperatur

Etter utligningen kokte det over for flere av spillerne i sommervarmen. TV-reprisene viste at Occean klappet til Viking-keeper Iven Austbø.

– Forsvaret til Viking spiller ikke fotball. Ballen er ikke i nærheten av oss, og de slår meg. Jeg er menneske, og jeg må reagere. Han (Austbø) provoserte meg, forklarte Occean, som fikk støtte av lagkamerat Rafik Zekhnini.

– Det er flere av spillerne som mister hodet, men jeg mener det er Viking-spillerne som provoserte gjennom hele kampen. Det er stygge etterslengere, stygge ord, og sånt blir man irritert av, sier Odd-vingen.

Austbø mente Occean godt kunne fått rødt kort etter episoden.

– Han er oppe i fjeset på alle, og da blir det litt tumulter.

Viking i føringen

Søndagens eliteserieoppgjør i Skien var preget av lavt tempo og lite presisjon i sommervarmen.

Riku Riski, Olivier Occean og Rafik Zekhnini hadde alle brukbare sjanser for hjemmelaget, men det var seriens beste bortelag som tok ledelsen fem minutter før pause.

Ballen ble slått inn i Odd-feltet, hvor Mathias Bringaker hoppet over ballen som gikk videre til lagkamerat Abdisalam Ibrahim. 25-åringen trillet ballen forbi Sondre Rossbach på klinisk vis, hans første scoring for Viking.

Rett før hvilen skapte Fredrik Nordkvelle Odds største sjanse i omgangen da han vendte på kanten av 16-meteren og hamret ballen i stolpen.

Avgjorde rett før slutt

Odd måtte gå for alle poengene etter hvilen og fikk en drømmestart da Fredrik Semb Berge smalt inn utligningen med en knallhard markkryper fra rundt 30 meter da omgangen var åtte minutter gammel.

Viking kunne fått straffespark da Samuel Adegbenro ble revet i bakken av Thomas Grøgaard da timen var spilt, men Trygve Kjensli valgte å ikke blåse.

– Han tar nok tak i ham utenfor, men at det er noe er helt klart, mente Viking-trener Kjell Jonevret.

12 minutter før slutt sendte Occean Odd opp i 2-1. Spissen headet hjørnesparket fra Grøgaard i nettet via en stuss i bakken. Like før slutt kunne Zekhnini drept kampen etter en fantastisk enkeltmannsprestasjon på venstrekanten, men blåste ballen over tverrligger fra kort hold.

– Jeg skal sette den, selvfølgelig. Da hadde vi vunnet kampen, mente unggutten.

I stedet fikk Pedersen muligheten til å redde ett poeng for Viking og innfridde da han plasserte ballen i krysset fra 16 meter. (©NTB)