– Men 2-1 er et svært vanskelig utgangspunkt før returmøtet i Nederland. Det vil nok bli en helt annen kamp. Vi skulle gjerne holdt nullen i dag , mener Kent Bergersen.

Assistenttreneren ledet AaFK-mannskapet på grunn av dødsfall i Kjetil Rekdal familie, og Bergersen ledet mannskapet frem til en svært fortjent seier. Og det mot et mannskap som på forhånd var vurdert som ett av de beste som noen gang har gjestet AaFKs hjemmearena.

Gjorde Alkmaar dårlige

– Vi vinner mot et svært godt lag. Men de møter til gjengjeld et lag med høy aggressivitet i forsvar, og som spiller en helt annen type forsvarsspill enn det de er vant med. I tillegg er nok kunstgressunderlaget litt uvant for dem , forklarer Bergersen. Uten å ville ta prestasjonen fra sitt mannskap.

– Det er først og fremst vi som gjør dem dårlig. Selv om det gikk litt i bølger for oss, og vi brukte sju, åtte minutter på å komme i gang, så gjør vi en solid jobb. All honnør til guttene, som vinner en svært fortjent seier.

Barrantes x 2

AaFK fikk et tidlig mål, etter at Diri Marcellis handset innenfor sekstenmeteren. Michael Barrantes satte inn straffesparket, som viste seg å gi selvtillit til de oransje. I en periode skulle man tro at det var AaFK, og ikke Alkmaar som kom til kampen med stor europaerfaring.

Men en uheldig inngripen av keeper Sten Grytebust inviterte nederlenderne inn i kampen igjen. Etter 1-1, kvarteret før pause, gikk rullegardinen ned for hjemmelaget i en periode.

– At vi fikk en dødperiode, kom av at en del spillere fikk en del uheldige involveringer, og dermed mistet selvtillit. Det påvirket, og vi havnet bakpå. Vi trenger at alle spillerne er ”på” hele tiden for at vi skal lykkes. Men i 2. omgang hevet vi oss igjen , påpeker Bergersen.

AaFK fikk for alvor troen igjen da Barrantes avsluttet et herlig raid langs høyresiden av Enar Jääger. Costaricaneren satt inn 2-1 fra kort hold, noe som også ble sluttresultatet.

Morrison ute

– På forhånd visste vi at vi hadde mulighet til å ta dem på hjemmebane, men vi hadde altså håpet å holde nullen. Det vi gjør i dag er likevel mer enn godkjent, og vi reiser til Nederland med tro på at vi kan klare oppgaven , sier AaFK-treneren.

Bergersen ser likevel at en vanskelig oppgave kan bli enda vanskeligere, ettersom Jason Morrison må stå over kampen i Nederland på grunn av to gule kort.

– Han er grunnsteinen i laget vårt, og gjør en svært viktig jobb i kamp etter kamp. Hva vi gjør med hans posisjon i den kampen får vi se på når det nærmer seg. Nå er det først og fremst søndagens kamp mot Strømsgodset vi skal fokusere på , understreker han.