Sveriges fotballkvinner sto for en liten OL-bombe da de slo ut regjerende mester USA på straffesparkkonkurranse i kvartfinalen i Rio fredag.

Det sto 1-1 etter full tid i kvartfinalen mellom Sverige og USA i OL-turneringen i Rio, og da ingen av lagene klarte å score i ekstraomgangene skulle det hele avgjøres på straffer. Der vant svenskene 4-3 og dermed er regjerende mester USA ute av turneringen.

De amerikanske jentene var storfavoritter før turneringen, og har spilt i hver eneste finale etter at kvinnenes fotball kom på OL-programmet i 1996. Fire ganger har de vunnet gull. Norges gull i 2000 er eneste gang USA ikke har vunnet OL-turneringen før dette mesterskapet.

Etter en målløs første omgang sendte Stina Blackstenius Sverige i ledelsen etter 61 minutter. Men USA kom tilbake. Alex Morgan utlignet etter 71 minutter. Begge lag fikk ballen i mål i ekstraomgangene, men begge ganger ble scoringene annullert for offside.