Onsdag skjedde det igjen. Åge Hareides Malmö slo ut Valon Berishas Salzburg i mesterligakvalifiseringen. Det betyr at Viking heller ikke i år får 200.000 euro fra det østerrikske laget.

— Jeg så ikke kampen, men fulgte litt med på stillingen. Det er selvfølgelig dumt for oss at Salzburg ikke klarte det. De hadde et godt utgangspunkt. Vi hadde håpet at det skulle gå. Det hadde vært gode penger for oss, sier Henning Johannessen til Aftenbladet.

Han er konstituert administrerende direktør i Viking.

Da Viking solgte Valon Berisha, sikret klubben seg ekstrautbetalinger hvis Red Bull Salzburg lykkes i Mesterligaen. Etter det Aftenbladet kjenner til ville Viking fått 1,8 millioner kroner (200.000 euro) hvis den østerrikske klubben kvalifiserte seg for gruppespillet i Europas gjeveste klubbturnering. En slik utbetaling ville utvilsomt kommet godt med for den økonomisk vanskeligstilte Stavanger-klubben.

Men heller ikke i år skulle det altså lykkes det for det hardt satsende laget fra Mozarts fødeby. Etter 2-0-seier i den første kampen mot Malmö, falt det østerrikske mesterlaget fullstendig sammen i returkampen onsdag kveld. Svenskene slo Salzburg 3-0 med og går dermed videre til den siste kvalifiseringsrunden. Viking, på sin side, blir nok en gang stående igjen uten penger.

— Det var fjerde og siste gang med mulighet for utbetaling for oss. Det er også fjerde gangen på rad at Salzburg ryker mot et lag de egentlig skal være bedre enn. Det er spesielt, sier Johannessen.

- Litt ekstra spesielt at det er Åge Hareides Malmö som har slått Salzburg ut de to siste sesongene?

— Ja, det er jo det. Jeg sendte ham en tekstmelding i fjor med spørsmål om hvor jeg skulle sende fakturaen. I år tror jeg bare at jeg dropper det, sier Viking-direktøren.

Åge Hareide trente som kjent Viking før han tok over som trener i svenske Malmö.