Thesun1989

15. april 1989 ble 96 personer klem i hjel da Liverpool og Nottingham Forest skulle spille semifinale i FA-cupen på Hillsborough i Sheffield.

Anonyme kilder

Avisen The Sun fulgte opp med en forside med «The Truth» — «Sannheten» som tittel om tragedien. I saken, hvor det blant annet ble brukt anonyme politikilder, ble det hevdet at flere blant publikum hadde bidratt til ulykken.

Fulle Liverpool-supportere hadde robbet sine medsupportere, hindret politiet i deres arbeid og urinert på ofrene som lå på banen, sto det i saken.

Også de ansvarlige myndighetene prøvde å dekke over årsaken til hendelsen, noe Storbritannias statsminister David Cameron unnskyldte onsdag, da dokumenter fra etterforskningen ble frigitt.

Uforbeholden beklagelse

I dag, torsdag, følger The Sun opp med en forside med tittelen «The Real Truth» - «Den virkelige sannheten».

«The Suns beskrivelse av Hillsborough-tragedien for 23 år siden er uten tvil den svarteste dagen i avisens historie. Den uavhengige rapporten (som ble presentert onsdag) avdekker at politiet prøvde å dekke over at de var medskyldige. Men The Suns rykte har for alltid fått en brist etter den feilaktige saken som ødela omdømmet til Liverpool-fans, inkludert de 96 ofrene», står det i torsdagens utgave.

«I dag sier vi uten forbehold unnskyld til Hillsborough-ofrene, familiene deres, Liverpool-supportere, byen Liverpool og alle våre lesere. Vår rolle som avis er å avdekke urettferdighet. Å grundig etterforske maktmennesker. Etter Hillsborough-tragedien feilet vi. Det bidro til å gjøre saken verre for de pårørende etter ofrene. Ingenting kan unnskylde forsiden vår. Den var unøyaktig og ufølsom. Den versjonen avdekket ikke sannheten» , står det videre.