GIR ALT I AVSKJEDSKAMPEN: Martin Ørnskov. GIR ALT I AVSKJEDSKAMPEN: Martin Ørnskov. Foto: Marie von Krogh

Ørnskov går for fire av fire

Dansken klar for sin siste Viking-kamp.

STAVANGER (aftenbladet.no): Martin Ørnskov gjennomførte torsdag sin nest siste Viking-trening. Fredag har han sin siste økt, mens lørdagens bortekamp mot Molde blir det siste han gjør i klubben før han starter på karrieren som Brøndby-spiller.

— Jeg håper å avslutte med seier. Siden jeg kom til klubben har jeg spilt tre kamper mot Molde og vunnet samtlige. Det hadde vært veldig gøy å stå igjen med fire av fire mot Molde. Det var fryktelig irriterende at keeperen til Vålerenga ødela seieren vår i forrige runde, for det er viktig for meg å avslutte karrieren i Viking på en så god måte som mulig, sier Ørnskov til Aftenbladet.

Medisinsk test gjenstår

Midtbanespilleren ble forrige fredag enig med Brøndby om en treårskontrakt. Samtidig ble Viking enige med den danske klubben om en overgangssum på i overkant av 5 millioner kroner. Ørnskov er likevel ikke hundre prosent klar for Brøndby. Fortsatt gjenstår den medisinske testen, en test han skal til Danmark for å gjennomføre etter at han i helgen har spilt sin siste Viking-kamp.

Han er klar på at den kommende medisinske testen ikke gjør at han vil ta det roligere i duellene mot Molde-spillerne.

— De som så Vålerenga-kampen så vel at det ikke var noe problem. Hvis man er forsiktig i duellene eller trekker seg, så ender det som regel med at man blir skadet, sier Ørnskov.

Spesielt å reise

Han innrømmer at det blir spesielt å reise fra Viking og Stavanger. Da han ankom klubben i fjor vinter slet han lenge med å finne seg til rette. Det siste året har imidlertid ting gått mye bedre.

- Det er spesielt at tiden i Viking går mot slutten, men slik er fotballen. Det er trist å ta farvel med alle menneskene man har blitt kjent med, men samtidig så gleder jeg meg til nye eventyr i Brøndby. Som danske var det umulig å takke nei til tilbudet, sier Ørnskov, og fortsetter:

- Det første halve året her var veldig kaotisk, men etter at Kjell Jonevret og Kåre Ingebrigtsen kom inn har ting gått mye bedre. Det har vært kjekt å være med å snu motgangen klubben har hatt de årene, sier Ørnskov.