27. juli skrev Adresseavisen at Rosenborg snuser på Molde-stopper Vegard Forren, og at forsvareren og RBK-trener Kåre Ingebrigtsen hadde vært i kontakt med hverandre.

Slik er også normalt, all den tid Forren hadde under seks måneder igjen av kontrakten med klubben – og fritt kunne snakke med andre klubber.

Forrens kontrakt går nå straks ut, og 28-åringen har vært tydelig på at han ikke nødvendigvis forlenger med moldenserne.

— For første gang i karrieren er det min tur til å være litt kynisk, sa Forren til Romsdals Budstikke 15. november, og medga at det handlet både om økonomi og kontraktslengde:

Les også:

– Jeg har god lønn i Molde og klager ikke på den. Jeg vil ikke gå i detaljer, men det handler både om økonomi og kontraktslengde, utdypet Forren.

Sign-on-fee

Onsdag skrev adressa.no at Forren neppe blir RBK-spiller, basert på våre erfaringer rundt Forrens krav om lønn og sign-on-fee i Molde.

Les også:

Og at han antakelig havnet i utlandet framfor en annen norsk klubb. Vålerenga har også vært på banen.

Noe Forren selv også uttalte under sist landslagssamling:

– England er prioritet nummer en, sa Forren til VG, og la til:

– Det er mange positive sider ved å bli i Molde for familiesituasjonen, men samtidig har samboeren og jeg et ønske at jeg skal lykkes ute i Europa.

For meg handler det først og fremst om spilletid og tillit, sier han.

Ingen overgangssum

Slik Adresseavisen forstår det i dag, er imidlertid Rosenborg-ledelsen fortsatt interessert i landslagsstopperen – selv om det altså betyr en god slump penger ut i sign-on-fee.

Det vil ikke være snakk om noen overgangssum, og dermed vil det være enklere å innfri en høyere sign-on-fee.

RBK har de siste årene innført en mer restriktiv lønnspolitikk, hvor mye er bonusbasert ut fra hvordan klubben og spillerne gjør det sportslig.

Klubbledelsen er nok fortsatt bevisst dette i jakten på nye spillere, slik at ingen «sprenger» lønnsnivået andre har i klubben allerede.

RBK-spillerne gikk torsdag ut i ferie, og møtes ikke igjen før i januar. Da er overgangsvinduet åpnet. Så gjenstår det å se hvor konkret RBK blir i interessen for landslagsstopperen fra Kyrksæterøra.

RBK snakker aldri spillerlogistikk i mediene.