ODD-BODØ/GLIMT 2-1

Odd kjempet seg til tre poeng etter 2-1 over formlaget Bodø/Glimt i eliteserien fotball søndag.

Odd er for alvor med i kampen om medaljene bak suverene Rosenborg og har nå 41 poeng.

Hjemmespillerne styrte kampen som de ville, men ballen ville ikke i mål i 1. omgang. Derfor lovet Odd-trener Dag Eiliv Fagermo mål i annen omgang hvis laget hans fortsatte å spille som det gjorde. Han etterlyste derimot litt flere innlegg fra kantene.

– Jeg er kjempefornøyd. Vi gjorde en veldig bra kamp. Vi er knallbra mot en meget god motstander, sa Fagermo til C More etter kampen.

Dårlig presisjon

Bodø/Glimt hadde litt for dårlig presisjon i spillet sitt til å være farlig på Odds halvdel, mens hjemmelaget spilte seg fram til mange gode muligheter med blant annet stolpetreffer og skudd rett i ansiktet på Glimt-målvakt Pavel Londak.

Åtte minutter etter hvilen kom det etterlengtede målet som hjemmefansen ventet på. Olivier Occean ble revet ned inne i feltet, og dommeren pekte på straffemerket til ville protester fra Glimt-spillerne. Occean holdt hodet kaldt og var sikker fra straffemerket.

Matchvinner på bursdagen

Fredrik Nordkvelle fylte 30 år søndag, og han fikk æren av å score 2-0-målet tolv minutter før slutt. Det skulle vise seg å bli målet som avgjorde kampen.

– Jeg gjorde unna feiringen i landslagspausen, sa matchvinneren.

Innbytter Erik Tønne reduserte fire minutter før slutt nærmest ut fra ingenting. Hans heading var det ingen av Odd-spillerne som virket interessert å gjøre noe med.

– Vi gir aldri opp. Det er jeg mest fornøyd med, men vi tapte for et veldig godt lag. De var kjempegode, slo Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen fast. (©NTB)