Norge har VM-skjebnen i egne hender etter viktig seier

Straffescoringen til Caroline Graham Hansen gjør at Norge fortsatt kan ta seg direkte til VM-sluttspill.

Publisert:

Caroline Graham Hansen ble matchvinner for Norge mot Irland. Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

  • Svein Hagen
Denne artikkelen er over ett år gammel

NORGE – IRLAND 1–0:

JÅTTÅVÅGEN: Norge gjorde jobben og vant 1–0 over Irland på SR-Bank Arena og sørget for at VM-håpet fortsatt lever for spillerne.

Utgangspunktet for Norge foran kveldens kamp var ganske grei, skulle de fortsatt ha håp om en direkte plass til VM neste år, så er kun seier godt nok.

Norge lå på andreplass på tabellen, fire poeng bak ledende Nederland, men med en kamp mindre spilt. Etter kveldens kamp gjenstår to kamper i kvalifiseringen, borte mot tabelljumbo Slovakia 31. august og hjemme mot Nederland 4. september.

Tre strake seire vil gi direkte VM-plass, men også de fire beste toerlagene i kvalifiseringen har mulighet til å komme til VM gjennom Play Off-kamper.

Les også

Fotballdamene i flydrama på Sola: – Jeg vil ikke tenke på hva som hadde skjedd

Graham Hansen scoret på straffe

Norge styrte oppgjøret på SR-Bank Arena fra start og den første store sjansen kom etter 17 minutter. Isabell Herlovsen hadde en heading som endte i tverrliggeren.

Bare åtte minutter senere kom kampens første scoring. Caroline Graham Hansen ble felt og dommeren pekte umiddelbart på straffemerket.

Hun tok selv straffesparket og satte ballen helt nede i hjørnet og sendte Norge i en fortjent ledelse.

Norge hadde fullstendig kommando, men slet virkelig med å trenge gjennom et overbefolket forsvar hos Irland. Men de kunne gå til pause med en fortjent ledelse.

Les også

Norge vant skjebnekamp – VM-håpet lever

Vanskelig å komme til sjanser

Helt fra start valgte Irland å ligge med omtrent alle spillerne på egen banehalvdel, noe som gjorde det vanskelig for hjemmelaget å trenge gjennom og skape målsjanser.

Selv etter scoringen, ble gjestene liggende lavt, stadig på jakt etter overgangsmuligheter. Samtidig hadde Norge stort sett ballen hele tiden.

Fem minutter før full tid var plutselig Isabell Herlovsen helt alene med keeper, men en uheldig touch ødela og keeper reddet. En gedigen mulighet for Norge.

Norge klarte å ro det hele i land og vant fortjent 1–0.

Les også

For første gang var mormoren på tribunen mens Thorisdottir spilte kamp: – Det var helt fantastisk

Fikk nesten hjelp

Etter at Norge hadde slått Irland 1-0 i Stavanger, var kvinnelandslaget svært nær overraskende hjelp fra Slovakia.

Fjorårets EM-vinner Nederland scoret 1-0 og det som ble vinnermålet på overtid hjemme mot den desiderte jumboen Slovakia.

Det betyr at Norge må slå Slovakia borte 31. august og Nederland i den siste kampen 4. september på hjemmebane for å være sikret VM-billett.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.