Han var benket av Bakke - men Ofkir kom inn for en skadet Henrik Bjørdal på slutten av 1. omgang og var involvert i samtlige tre scoringer.

I fjor gjorde Ofkir hattrick på samme arena, Marienlyst, for Sandefjord.

Seieren gjorde at Vålerenga passerte nettopp Sandefjord og nå ligger på kvalik-plassen.

– Jeg vil alltid spille. Jeg er sulten. Jeg prøver å bevise for treneren at han tar feil, sier Ofkir til VG.

– Jeg håper at dette er med på å snu den dårlige trenden vi er i, fortsetter Vålerenga-helten.

– Geir er en dyktig trener. Forhåpentligvis snur det nå. Vi har alle muligheter til å plukke masse poeng ut over høsten.

Mohamed Ofkir kan uansett ikke spille neste kamp, fordi han pådro seg sitt fjerde kort for året.

Geir Bakke feirer seieren sammen med spillere og ledere og supportere på Marienlyst lørdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Vålerenga har hentet tidligere Bodø/Glimt-spiller Elias Hagen fra IFK Göteborg i sommer. Han spilte fra start og var banens bestemann sammen med Ofkir.

– Hagen er en av de mest elegante spillerne i norsk fotball. Han har noe som Vålerenga har savnet. Han har alltid oversikt, han har alltid planen klar, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen til VG.

– Vi skal ikke sammenligne han altfor mye med Sergio Busquets, men han har noe av det over seg. Han er like hengslete og til tider den samme roen og samme teknikken, mener Mathisen.

Vålerenga-trener Bakke slapp altså Hagen til fra start:

– Det er viktig for oss å få inn en sånn type. Han passer på at det er balanse i laget. Elias har en fløteeminent teknikk. Han har løsningen klar og treffer der han sikter.

DEBUTANT: Elias Hagen med ballen i sin første Vålerenga-kamp. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Kampen åpnet likevel på verst tenkelige måte for Geir Bakke og Enga:

Jonatan Braut Brunes (22) var tilbake etter det han selv kaller en «unødvendig karantene». Han brukte bare åtte minutter på å gi vertene 1–0-ledelse:

Jacob Storevik - som hadde kommet inn for Magnus Sjøeng fra start - sendte ballen rett i beina på Brunes. Fra drøyt 25 meters hold sendte han ballen i en vakker bue over Vålerenga-keeperen, som med god grunn tok seg til hode i fortvilelse.

Vålerenga-målvakt Jacob Storevik fortviler etter sin tabbe som ga 1–0 til Strømsgodset i Drammen. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Han var byttet inn til årets første ligakamp fordi Magnus Sjøeng har hatt dårlige opplevelser som sisteskanse i det siste.

– Fryktelig keeperspill av Jacob Storevik, fastslår Jesper Mathisen på TV 2-sendingen.

Det var Brunes’ sjette eliteseriescoring denne sesongen.

– Endelig får jeg sjansen. Er det mulig? sier Storevik til TV 2.

Mohamed Ofkir tar selfie med supportere etter seieren mot Strømsgodset. Foto: Terje Bendiksby / NTB

På overtid i 1. omgang kunne Geir Bakke juble over 1–1.

Elias Hagen satte opp Mohamed Ofkir, som la hardt inn foran mål der Daniel Håkans dukket opp og utlignet for Vålerenga foran supporterne bak mål. 1–1-scoringen ble godkjent etter VAR-sjekk.

Supporterne fra både Vålerenga og Strømsgodset protesterte mot VAR det første kvarteret av kampen.

– Vi er gode og skaper mye sjanser, sier Vålerenga-kaptein Stefan Strandberg til TV 2 etter 1. omgang.

Vålerengas Daniel Håkans jubler over 1–1 og får selskap av Seedy Jatta. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Jacob Storevik var skyld i 1–0 til Godset - men hadde også en stor del av æren for Vålerengas 2–1-ledelse i det 50. minutt.

Keeperen sendte av gårde en 70 meter lang pasning, innbytter Mohamed Ofkir gikk på løp og scoret enkelt alene med Strømsgodsets sisteskanse Viljar Myhra.

– Ingen følger løpet til Ofkir, fastslår Jesper Mathisen på TV 2.

– Jeg måtte rette opp igjen, sier Storevik til TV 2.

Jonas Therkelsen utlignet tilsynelatende til 2–2 - men Jonatan Braut Brunes ble korrekt avblåst for hands på ballens vei til Therkelsen.

Seedy Jatta gjorde i stedet 3–1 for Vålerenga. Mohamed Ofkir - hvem andre - ladet kanonen, og Viljar Myhra måtte gi retur. Der var Jatta fremme og puttet ballen i nettet. Dermed kunne Vålerenga-supporterne dra i gang med «Gøy på landet» bak Jacob Storevik, som hindret Braut Brunes-mål på slutten med en superredning.

Seedy Jatta jubler for 3–1-målet til Vålerenga. Foto: Terje Bendiksby / NTB

– Nesten verdens største bom av Braut Brunes, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen like etterpå da Godset-spissen skyter i stolpen for nærmest åpent mål.

Strømsgodset pådro seg dermed sitt fjerde strake tap. Før det hadde de fire strake seirer.

– Noen av seirene kunne ha endt med tap og noen av tapene kunne ha endt med seier, sier Godset-trener Jørgen Isnes til VG. Han mener det er litt tilfeldig.

Godset har i sommer forsterket stallen med Eirik Ulland Andersen (30) og tidligere Kristiansund-forsvarer Bent Sørmo (26), som ble hentet fra belgiske Zulte Waregem. Begge startet på benken og kom inn snaut 20 minutter før full tid.