KRISTIANSAND: Våren 2020 ble det for første gang snakket om å stifte en egen klubb for vennegjengen. Etter mye løst snakk var det 6. november 2020 stiftelsesmøte, som resulterte i at Kristiansandkameratene FK så dagens lys.

Håvard Sande var blant dem som stilte på dette møtet, og han har siden hatt rollen som sportslig leder.

– Vi hadde lyst til å starte en klubb basert på kristne verdier, men var ikke flere enn åtte personer på stiftelsesmøtet. Siden den gang har det ballet på seg, mye på grunn av Stig Marius Haugland, som er primus motor i klubben, sier Sande.

Over 130 medlemmer

Det å stifte en klubb viste seg imidlertid å være en større jobb enn kompisgjengen hadde sett for seg.

– Det har vært en del uforutsette greier og vi har erfart at ting tar lengre tid enn man tror. Men vi har lært hele veien, sier Sande og legger til:

– Det at vi er en klubb basert på kristne verdier, betyr på ingen måte at man må være kristen for å spille her. Vi er en livssynsmangfoldig klubb og synes det er en berikelse at personer med andre livssyn også tar del i klubben vår. Vi ønsker å utvikle oss sportslig, men det er enda viktigere å ha et godt fellesskap og at folk blir sett.

Endre Haaheim Aksnes (med ball) og Anders Magnus Berg. Foto: Mikael Kaspersen Kinnestad

Klubben har i dag over 130 medlemmer og tre seniorlag i divisjonssystemet. Nå må potensielt nye medlemmer vente på å få innpass.

– Vi hadde ikke sett for oss at vi skulle vokse så raskt som klubb. Akkurat nå kan vi ikke ta imot nye spillere, rett og slett fordi vi ikke har plass eller kapasitet. Men det kan endre seg i fremtiden, sier Sande.

Seriekamp på Sør Arena

Høydepunktet hittil for mange av spillerne i Kristiansandkameratenes korte historie har vært å spille seriekamp på Sør Arena, mot Fløy 3 i mai år.

– Det ble dessverre bare uavgjort, men det var 140 tilskuere som skapte vanvittig stemning, sier Sande.

Han får støtte av spilleren Sigurd Mygland Nes, som også har vært i klubben siden starten i november 2020.

– Det var spesiell opplevelse, at vi fikk så mange supportere til å møte opp. Det var ikke bare de 11 på banen som satte pris på at vi spilte der, men hele klubben som vi har bygd opp, påpeker Nes.

Utenfor banen trekker han fram en juleavslutning som et høydepunkt. Her kom klubbens sosiale samhold virkelig til sin rett.

Håper på opprykk

Nå har klubben damelaget sitt i 4. divisjon og begge herrelagene i 6. divisjon. Ambisjonen er å rykke opp til 5. divisjon med førstelaget innen få år.

– Vi er et lag med mange studenter og med mange utskiftninger. Vi vil alltid utvikle oss, men vi må ikke utvikle oss kjappere enn vi klarer å ta hånd om. Så det handler mye om å stabilisere det vi har, og sørge for at klubben er så veldrevet at de som etter hvert skal overta stafettpinnen ikke får store utfordringer, poengterer sportslig leder Håvard Sande.