På den siste pressekonferansen før lørdagens møte med Bournemouth, fikk Guardiola spørsmål om nettopp Keane-kritikken.

– Jeg respekterer mye av det Roy Keane sier. Av og til går jeg rett inn etter kampen, andre ganger blir jeg, prater med folk. Jeg kan finne en spiller og vi snakker om kampen. Jeg vet at kameraene er der, jeg kunne sagt det inne (i garderoben), sier City-manageren.

Samtalen, som handlet om to sjansebom etter ydmykelsen av Manchester United for en snau uke siden, ble nærmest umiddelbart kritisert.

«Det handler bare om show, dette er bare for show. Jeg hadde hatt samtalen i garderoben. Hva er greia?», spurte Sky Sports-ekspert Roy Keane.

Han fortsatte:

– Du trenger ikke å gå rundt på banen og snakke om det i fem minutter. Bare gå ned spillertunnelen og nyt seieren, var den klare beskjeden fra den frittalende eks-kapteinen til Manchester United.

EKSPERT: Roy Keane, her avbildet etter en kamp tidligere denne sesongen. Foto: John Walton / Pa Photos / NTB

Det er ikke første gang Haaland og Guardiola har en samtale for åpne kameraer.

– Jeg kan unngå det. Kanskje Roy har rett, men det skjer. I min alder trenger jeg ikke å gjøre det for publikum. Av og til går jeg rett inn (i garderoben), andre ganger sier jeg takk til dommeren. Det handler om hva jeg føler i øyeblikket. Etter kampen tenker jeg ikke på at jeg skal gå rett til spillerne og skape et drama for dem som ser på. Jeg er gammel nok allerede.

En journalist antydet at Haaland kanskje liker de samtalene.

– Man snakker om hva som har skjedd etter en seier. Det har jeg gjort hele min karriere, i Bayern München og Barcelona. Noen ganger skjer det, det kommer an på øyeblikket. Det handler ikke om at vi skal føle oss så spesielle, sier Guardiola.

Guardiola fikk også spørsmål om hvordan det er å leve med at kroppsspråket hans konstant blir analysert.

– Det skjer ikke bare med meg. Kameraene er der. De lager program, de analyserer alle. Jeg tar det ikke personlig. Jeg respekterer ekspertene og hva de sier. Men jeg overreagerte ikke, vi var fornøyde med spillet, resultatet. Da jeg fant Erling på banen var jeg veldig fornøyd.

– Jeg kom med en kommentar, han svarte, så nok et svar og enda et svar. Jeg kunne gjort det inne, selvfølgelig. Det handler om at hendelsene er ferske for spillerne. Vi hadde noen dager fri etter kampen. Da glemmer man det, sier Guardiola.

PS! Kampen mot Bournemouth starter klokken 16:00 lørdag og kan følges på VG Live og ses på V Sport PL og Viaplay.