I følge BBC kan Ratcliffes Ineos Group i landslagspausen kjøpe seg inn med 1,25 milliarder pund. Det tilsvarer over 17 milliarder norske kroner. I tillegg skal han være villig til å investere 3,3 milliarder kroner for å ruste opp Old Trafford.

Ratcliffe skal ønske å ta kontroll på det sportslige i Manchester United. BBC hevder at det er «umulig å forestille seg» at den britiske milliardæren vil gå med på å sitte stille i båten.

Sir Jim skal ha et livslangt kjærlighetsforhold til klubben. Det er ventet at Ratcliffe vil raskt ta sportslige grep. Erik ten Hags mannskap har denne sesongen vunnet bare ni av 17 kamper. Manchester United ligger som nummer åtte i Premier League og på bunn i Champions League-gruppen etter onsdagens tap for FC København.

– Jeg tror både Richard Arnold (administrerende direktør) og John Murtough (sportsdirektør) lever farlig. De må stå til ansvar for ten Hag-æraen, mener Eivind B. Holth. Journalisten i United.no følger klubben tett.

– «Ratcliffe-komiteen» har sansen for Erik ten Hag, slik jeg har skjønt det. Hvis det skal være noe poeng i at ting skal gjøres annerledes, så må de to brikkene byttes ut, mener han.

– Manageren sitter trygt?

– Ikke så lenge resultatene er som nå. På et eller tidspunkt vil også han bli tatt av realitetene, selv om jeg tror han har tillit hos ledelsen.

UNITED-SJEFER: Richard Arnold (til venstre) og John Murtough under en Premier League-kamp tidligere i høst. Foto: Martin Rickett / Pa Photos / NTB

Britiske medier tror Ratcliffe vil ha med seg Sir Dave Brailsford for å se med friske øyne på hvordan klubben drives. Han ble adlet etter den britiske sykkelsuksessen i London-OL og har også vært manager for Team Sky.

Ratcliffs Ineos Group overtok eierskapet i Team Sky i 2019. De er også involvert i den franske klubben Nice i Ligue-1 og den sveitsiske klubben Lausanne. Ratcliffe selv er bosatt på middelhavskysten i Monaco og i Hampshire sør i England.

Ineos er også involvert på eiersiden i Formel 1- teamet Mercedes, og satser dessuten stort på seiling.

Manchester Uniteds eiere, Glazer-familien, kunngjorde 22. november i fjor at de vurderte å selge klubben.

I oktober ga Qatar-sjeiken Jassim Bin Hamad Al-Thani opp kampen om å kjøpe klubben fra amerikanerne.

Det siste budet fra Al-Thani lød på drøyt 65 milliarder kroner og totalt eierskap over hele klubben. Det skal ha vært sjeikens femte og siste bud.

Budet ble ikke akseptert av brødrene Joel og Avram Glazer. Familien kjøpte en av fotballens mest kjente varemerker for 790 millioner pund for 18 år siden.

Det er lørdag ventet nye protestaksjoner på Old Trafford mot at de beholder majoriteten av aksjene i klubben. Manchester United møter Luton.

– Det som er bekymringsverdig er at Glazer skal ha et av setene i Ratcliffs komité. Da kan de i praksis legge ned veto om en ny sportsdirektør vil hente spillere som Joel Glazer ikke ønsker. Da blir det ingen endring, sier Eivind B. Holth i United.no.