Dette er Norges lag - i riktig rekkefølge: Tiril Udnes Weng, Astrid Øyre Slind, Ingvild Flugstad Østberg og Anne Kjersti Kalvå.

– Jeg mener det er et offensivt uttak der vi ønsker å henge med, og så mener vi også at Anne Kjersti Kalvå på sistetappe er spennende, sier landslagstrener Sjur Ole Svarstad.

Han offentliggjorde uttaket på langrennstadion i Planica onsdag ettermiddag.

– Anne Kjersti har har veldig stor utholdenhet, og hun har også fartsressurser.

Svarstad mener det kan være en god kombinasjon på en fem kilometer lang etappe.

Like etter kom imidlertid Sveriges lag. Den svenske landslagsledelsen overrasker også og har bestemt seg for å vrake Jonna Sundling. Hun tok gull både på sprinten og lagsprinten i VM. I stedet skal følgende gå:

Emma Ribom, Ebba Andersson, Frida Karlsson og Maja Dahlqvist.

SVENSKE PROFILER: Emma Ribom og Maja Dahlqvist (venstre og høyre), her sammen med Jonna Sundling etter at de sikret trippelt svensk under VM-sprinten forrige uke. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Når er neste VM-øvelse? Sjekk VGs sportskalender

– Jeg liker dette uttaket. De går for gullet og det er sånn det skal være i Norge, sier Viaplay-ekspert Niklas Dyrhaug til VG.

Dersom det blir en ren duell mellom kapasitetsløperen Kalvå og sprinteren Dahlqvist på ankeretappen, tror Dyrhaug mye kan skje.

– Den stafettløypa er tung og Dahlqvist skal grave dypt. Hun gikk en bra ti kilometer tidligere i VM, men Anne Kjersti er i så bra form at hun kan mørne henne så innmari. Forhåpentligvis kan hun få en luke, slippe å spurte og ta gullet, sier eksperten.

Viaplay-ekspert Martin Johnsrud Sundby tror etappen mellom Karlsson og Østberg blir nøkkelen.

– Det blir skummelt med fartsressursene til Karlsson mot Østberg, fem kilometer er mye fart og akselerasjoner med mye melkesyre. Den kan være skummel, tredjeetappen er litt avgjørende, sier Sundby.