– Målet overskygger litt at vi spiller en dårlig match. Jeg syns vi fortjente tre poeng, men vi kan ikke starte som vi gjorde i denne kampen. Det er amatørmessig, sier målscorer Holse til VG.

Rosenborg-leiren fikk etterlengtet arbeidsro med 4–0-seieren over HamKam sist helg, men noen dager senere fortalte styreleder Cecilie Gotaas Johnsen til VG at tilliten til trenerteamet var med betingelser om hurtig resultatforbedring.

– I Rosenborg er vi ikke fornøyde når vi ikke vinner. Vi er skuffet, sier Rekdal etter 2–2 på Nadderud stadion.

– Hvilken betydning tror du utligningen to minutter før slutt har for prosjektet ditt?

– Det er ikke noe prosjekt. Jeg står i en jobb hvor Rosenborg er i en oppbyggingsfase med halve troppen på U21-alder eller yngre. De må jobbes med, de må utvikle seg. Vi er på omtrent samme stadiet som i fjor. Jeg tror dette laget vil klatre på tabellen og spille bedre. Det ser vi konturene av nå.

FORTVILTE: RBK-kaptein Markus Henriksen så oppgitt på lagkameratene mens Stabæk-spillerne feiret mot trønderne. Foto: Trond R. Teigen / NTB

Borte mot Stabæk ble det bare ett poeng, etter at Rekdals menn havnet under 0–2 i løpet av oppgjørets 10 første minutter. Kanadiske Jayden Nelson (20) reduserte i første omgang, før danske Holse overlistet Isak Pettersson (26) i Stabæk-buret med et hodestøt bare to minutter før full tid.

Etter 10 kamper har Rosenborg 12 poeng. Det holder foreløpig til en 9. plass i Eliteserien. Stabæk er plassen foran på tabellen.

– Jeg syns vi gir bort to poeng. Vi er skuffet. Jeg mener at vi burde rodd i land denne seieren for Rosenborg er ikke kreative nok mot etablert forsvar, sier Stabæk-trener Lars Bohinen til VG etter matchen.

TRENERDUELL: De to tidligere landslagsspillerne Lars Bohinen og Kjetil Rekdal ledet søndag hvert sitt mannskap på Nadderud stadion. Foto: Trond R. Teigen, NTB

– Det er gjerne en lang analyse, men hva har skjedd med Rosenborg på vei ned fra tronen i Fotball-Norge?

– Det er en lang historie. Den kan du sikkert lese om i VG av folk som tar seg tid til å gjøre de analysene. Jeg vil ikke kommentere Rosenborg og deres prestasjoner.

– Du har vært under press som trener før selv. Hvordan er det å ha det slik Rekdal har det nå?

– Det er ubehagelig. Det er masse spørsmål og tvil som dukker opp overalt. Det er viktig å være tro mot sin egen plan og retning, og styre etter den. Begynner man å høre på alle rundt, kommer det definitivt ikke til å gå. Det er ikke en situasjon du ønsker å være i som trener, men av og til er det sånn.

I intervju med VG nikker Rekdal da han får videreformidlet Bohinens uttalelser.

– Ja, og jeg kan love at vi ikke tviler på oss selv. Vi er et Rosenborg-lag i fin fremgang. Vi er ikke på det samme nivået som i fjor høst, på vårt aller beste. Det er vi ikke. Men vi kommer stadig nærmere.

– Hva sier du til spillerne i denne situasjonen?

– Jeg viser dem fakta. Fag. Jeg forteller dem hva som er bra og de små tingene som må justeres. Hovedproblemet er at vi kommer under 0–2 etter 10 minutter. Da hadde mange lag knekt sammen. Denne gruppen står opp, prøver, gir gass og kommer tilbake. Det er jeg imponert over, sier Rekdal.

JUBLET: Stabæk-spillerne gliste for 1–0-målet til Kaloyan Kostadinov. Foto: Trond R. Teigen, NTB

Norsk-bulgarske Kaloyan Kostadinov (20) sjokkerte Rosenborg nærmest umiddelbart. Indreløperen ble kjøpt fra Sandnes Ulf i 2020, angivelig i konkurranse med Molde og danske Brøndby. Søndag satte den slepne teknikeren vristen under ballen fra 16 meter og sendte den som et prosjektil i krysset bak RBK-keeper André Hansen (33) før det var spilt åtte minutter.

Det som ikke skulle skje for hardt pressede Rekdal og hans tilreisende menn var plutselig et smertefullt faktum: 1–0 til Stabæk lyste mot trønderne på storskjermen på Nadderud stadion.

Bare sekunder senere ble situasjonen forverret.

FRUSTRERT: RBK-back Erlend Dahl Reitan var forbannet under kampen mot Stabæk. Foto: Trond R. Teigen / NTB

Nærmest rett fra RBKs avspark vant Stabæk ballen. Etter å ha skubbet bort RBK-stopper Ulrik Yttergård Jenssen (26), løftet Stabæk-spiss Kasper Høgh (22) blikket mot bakre stolpe. Like etterpå skrudde dansken et innlegg på foten til spisspartner Mushaga Bakenga (30).

Den tidligere Rosenborg-angriperen var til gjengjeld nådeløs med gamleklubben og plasserte inn 2–0. Da var det bare spilt 10 minutter med fotball i Bærum.

På sidelinjen reiste Rekdal seg fra plaststolen nærmest pleksiglasset på innbytterbenken til bortelaget. En 9. plass før dagens kamp hadde fått RBK-styret til å uttale til VG at situasjonen rundt trenerteamet er skjør.

På Nadderud kunne man nærmest høre grunnen sprekke ytterligere under bena på RBK-sjef Rekdal etter hvert som målene ble satt inn.

Les også: Rekdal åpnet opp om presset tidligere denne uken

Nelson ga RBK håp etter en snau halvtime, da venstrekanten utnyttet en grov feilpasning fra Stabæk-back Sturla Ottesen (22). Like før pause jublet også Rekdal for det han trodde var utligning, men en nettkjenning fra Edvard Tagseth (22) ble annullert for offside.

I andre omgang startet Stabæk igjen best. Høgh, som hadde assistert Bakenga på 2–0-målet, satte inn 3–1 for blåtrøyene før timen var passert, men igjen ble et mål annullert etter en videogjennomgang (VAR).

Etter Holses 2–2-scoring på tampen, forblir Stabæk ubeseiret på hjemmebane så langt denne sesongen. Rosenborg har fortsatt til gode å vinne på fremmed gress.