Disse fotballstjernene kan skifte klubb «gratis» i sommer

Flere stjerner står uten kontrakt etter inneværende fotballsesong. Her er en ellever med noen av de mest attraktive spillerne som fritt kan bytte klubb:

Publisert:

Edinson Cavani har slitt med å få ting til å stemme denne sesongen, etter at Mauro Icardi kom fra Inter sist sommer. Cavani kan gå gratis til sommeren. Foto: Michel Euler, AP / NTB scanpix

  • NTB

Walter Benitez (27), Nice

Argentineren står i mål for et Nice-lag som er nummer seks i Ligue 1. Han har spilt fast for klubben siden overgangen fra Quilmes i juli 2016. Har Mino Raiola som agent. 97 redninger denne sesongen, flest av samtlige i den franske toppdivisjonen.

Walter Benitez (t.v.). Foto: ERIC GAILLARD, REUTERS / NTB SCANPIX

Thomas Meunier (28), Paris Saint-Germain

Borussia Dortmund har lenge vært interessert i belgierens tjenester, ifølge Sky Sports. Kom til PSG fra Brugge i 2016. 28-åringen har også vært fast på det belgiske landslaget de siste årene.

Thomas Meunier. Foto: CHARLES PLATIAU, REUTERS / NTB SCANPIX

Jan Vertonghen (32), Tottenham

Var litt inn og ut av laget denne sesongen før koronaviruset satte en stopper. 32-åringen fra Sint-Niklaas i Belgia har stort sett vært fast inventar i Spurs-laget siden 2012/13-sesongen. Dessuten fast midtstopper på landslaget i ti år.

Les også

Hevder det er økende vilje hos toppklubbene til å annullere Premier League-sesongen

Jan Vertonghen. Foto: DAVID KLEIN, REUTERS / NTB SCANPIX

Tanguy Kouassi (17), Paris Saint-Germain

Stort stoppertalent som har fått tillit av trener Thomas Tuchel i en alder av 17. Har siden starten av desember vært involvert i 13 kamper i alle turneringer. Scoret to mål i 4-4-kampen mot Haitam Aleesamis Amiens i midten av februar. Har ikke proffkontrakt med klubben og er klubbløs i sommer.

Tanguy Kouassi (t.v.). Foto: Michel Euler, AP / NTB scanpix

Layvin Kurzawa (27), Paris Saint-Germain

Enda en PSG-forsvarer. Har slitt med skader denne sesongen, men har stort sett spilt fast på venstrebacken når han har vært skadefri. Kurzawa har også hatt flere kamper på benken. 27-åringen er en urokråke med stort temperament. Har 13 landskamper for Frankrike. Har vunnet Ligue 1 fire ganger – én med Monaco og tre med PSG.

Layvin Kurzawa. Foto: Michel Euler, AP / NTB scanpix

Mario Götze (27), Borussia Dortmund

Ble helt i Tyskland etter den avgjørende scoringen i VM-finalen mot Argentina i 2014. Har ikke fått karrieren til å blomstre siden den gang, verken i Bayern München eller Borussia Dortmund. Kun tre korte innhopp etter jul for BVB. Har også mistet plassen på landslaget. Har vunnet Bundesliga fem ganger og den tyske cupen fire.

Les også

Tettey-suser kåret til flotteste norske Premier League-scoring

Mario Götze. Foto: Martin Meissner, AP / NTB scanpix

Giacomo Bonaventura (30), Milan

Var ute med kneskade i ni måneder i 2017 og 2018, ikke kommet tilbake til storformen han viste etter overgangen fra Atalanta i 2014. Denne sesongen har han vært inn og ut av et Milan-lag som har slitt. Teknisk midtbanespiller som har 14 landskamper for Italia.

Giacomo Bonaventura. Foto: Matteo Bazzi, AP / NTB scanpix

Charles Aránguiz (30), Leverkusen

Har slitt med skader gjennom hele sesongen og kun startet 15 kamper. Han har vært i Leverkusen siden august 2015. Viktig brikke for Chile – 78 landskamper siden debuten i 2009. Liten (1.71 cm) boks-til-boks-spiller som er bra teknisk. Vant Copa America med Chile i 2015 og 2016.

Charles Aránguiz. Foto: JEVGENIA NOVOZHENINA, REUTERS / NTB SCANPIX

Les også

Haaland og kollegene i Dortmund tar lønnskutt

Dries Mertens (32), Napoli

32-åringen hadde en eventyrlig sesong i 2016/17 med Napoli – 28 mål på 38 ligakamper og fem mål på åtte mesterligakamper. Har slitt med lysken denne sesongen og var ute en drøy måned i desember og januar. Likevel sterke sju mål på åtte mesterligakamper denne sesongen. 90 landskamper og 18 mål for Belgia. Var med og tok VM-bronse i Russland i 2018.

Dries Mertens. Foto: Antonio Calanni, AP / NTB scanpix

Willian (31), Chelsea

Har vunnet det meste som er mulig å vinne med Chelsea, utenom mesterligaen (Willian kom i 2013, Chelsea vant i 2012): to ligatitler, FA-cupen, ligacupen og europaligaen. Var svært suksessrik i Sjakhtar Donetsk før det. Fast for London-laget denne sesongen. Vant Copa America sist sommer med Brasil.

Willian. Foto: Ian Walton, AP / NTB scanpix

Les også

Dortmund-legende hyller Haaland – mener kun tre spisser i verden holder samme nivå

Edinson Cavani (33), Paris Saint-Germain

Den langhårede spissen fra Uruguay har skuffet denne sesongen – bare fire mål på 14 ligakamper. Fått tøff konkurranse om spissplassen med Mauro Icardi, tidligere Inter-spiss. Cavani har et enormt toppnivå – 35 mål på 36 ligakamper i 2016/17 (åtte på åtte i mesterligaen) og 28 på 32 sesongen etter (sju på åtte i mesterligaen) sier sitt. Var koblet til Atlético Madrid i januar, men ble værende. Har vunnet Ligue 1 hver sesong siden overgangen fra Napoli i 2013. Toppscorer i både 16/17- og 17/18-sesongen i Frankrike.

Edinson Cavani. Foto: BENOIT TESSIER, REUTERS / NTB SCANPIX

Benken:

Thiago Silva (PSG), Omar Elabdellaoui (Olympiakos), Benjamin Stambouli (Schalke), Nathaniel Clyne (Liverpool), Adam Lallana (Liverpool), David Silva (Manchester City), José Callejón (Napoli), Olivier Giroud (Chelsea), Pedro (Chelsea), Jordon Ibe (Bournemouth).

(©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Paris Saint-Germain
  2. Napoli
  3. Borussia Dortmund
  4. Tottenham Hotspur FC
  5. Bayer Leverkusen