-¿Det har gått litt framover siden operasjonen i mai, men jeg har fortsatt et langt stykke igjen før hånden er 100 prosent, sier Tore Vikingstad til Aftenbladet.

Det er snart ti måneder siden den hjemvendte hockeyproffen ødela håndleddet i en bortekamp mot Lillehammer.

Rundt nyttår tok han ut skruene etter operasjonen i november. Prognosene tilsa at han kanskje kunne rekke de siste kampene i sluttspillet, men i april var håndleddet fortsatt så stivt at han ikke var i nærheten av å kunne behandle kølle og puck.

Frykter for karrieren

Faktisk klarte ikke 37-åringen å vri hånda nok til å se hva klokka var, og dermed var det duket for en ny operasjon.

-¿En svensk spesialist oppdaget at leddbåndene i hånden var slitt helt av, og derfor måtte jeg opereres igjen. Nå må det gro seg skikkelig til før jeg kan trene det opp, men i verste fall blir jeg ikke bra nok til å kunne spille ishockey igjen. Selv ikke legene vet om jeg kan komme tilbake på isen. Det eneste som er sikkert er at det ikke er bra nok akkurat nå, sier Vikingstad, som har kontrakt med Stavanger Oilers ut kommende sesong.

Higson håper

Både han og sportsdirektør Pål Haukali Higson håper imidlertid at senteren er tilbake før jul.

-¿Medisin er ingen eksakt vitenskap, og per i dag er det ingen som kan si sikkert om Vikingstad kan spille for oss igjen. Men vi regner definitivt med ham denne sesongen, og håper at han er tilbake i oktober-november, sier Higson til Aftenbladet.

Det betyr i så fall at Vikingstad mister minst 15 kamper i grunnserien denne sesongen.

Daglig behandling

-¿Hvis det skjer skal jeg være veldig fornøyd. Jeg trener for fullt og går på skøyter, og hvis jeg får sjansen satser jeg på å komme tilbake i god form. Men jeg er ikke interessert i å gjøre dette halvveis og vil ikke tilbake for enhver pris. Hånden må fungere 100 prosent. Noe annet vil ikke være bra verken for meg eller laget, sier Vikingstad.

Han får nesten daglig behandling for hånden. Den siste tiden har han fått tett oppfølging av Oilers sin fysioterapeut Arild Vaula, men nå skal han også få hjelp av spesialister ved Stavanger Universitetssykehus (SUS).

-¿Jeg håper å være tilbake før jul, men framtiden er usikker, sier Oilers-spilleren.

Fakta:

Tore Vikingstad

Født: 8. oktober 1975 i Trondheim.

Bosted: Slåtthaug i Stavanger.

Høyde: 193 cm.

Vekt: 96 kg.

Klubb: Stavanger Oilers.

Familie: Gift med Lene Krohn-Pettersen. Fire barn.

Meritter: Beste spiller og topp-scorer i den øverste tyske ligaen i 2006. Den norske Gullpucken samme år. Tysk mester med Hannover Scorpions i 2010.