Den ekstremt tynne Løv-Ham-troppen sto for en bragd av de sjeldne da de søndag vant 4-3 over Hødd i Ulsteinvik.

Det begynte heller ikke spesielt bra for gjestene fra Bergen. Det var fullt fortjent da stjerneskuddet Adama Diomande ga Hødd ledelsen på en heading da han fikk stå merkelig alene inne i løvenes 16-meter.

Mer spektakulært var det da Anders Næs utlignet for gjestene. Den utlånte Brann-spilleren hamret til fra langt hold og ballen føk inn i krysset bak Hødd-keeper Ørjan Nyland.

Statistikksenter 1.divisjon:

Suksessbyttet

Om 1-1-målet var en kalddusj for Hødd, var det bare småtterier sammenlignet med det som skjedde etter pause. Ved sidebyttet kom Endre Hansen inn for gjestene. Han var ikke dårligere enn at han la opp til to scoringer i løpet av de første seks minuttene han spilte. Først var det Mats Kaland som scoret, deretter var Lars Kallevik på pletten etter en corner.

Hjemmelaget ga på ingen måte opp og det var ingenting å si på at Diomande dukket opp og satte inn sin andre enkle heading for kvelden før timen var spilt.

Kontringssjanser

Resten av kampen var både underholdende og spennende. En ener i begge ender var Løv-Hams kaptein og spillende hjelpetrener, Bjørn Dahl. Osingen ryddet opp i stor stil i eget forsvar og spilte ballen ut med pondus. Kvarteret før slutt toppet han en strålende kveld med å sette inn 2-4-målet på en retur.

Hødd måtte presse på fremover for å jakte redusering og utligning. Det ga Løv-Ham den ene sjansen etter den andre, men i sjokkerende mange tilfeller løp de i offside.

Dermed kunne Hødd skape maksimal spenning i sluttminuttene da Michael Karlsen satte et frispark i lekker bue over løvekeeper Johan Thorbjørnsen og i nettet.

Det var likevel Thorbjørnsen som skulle le sist, da han på overtid stoppet nettopp Karlsen en mot en.

Dermed kunne Løv-Ham strekke armene i været for årets første borteseier. De er nå på 15. plass på tabellen, 11 poeng bak Asker på sikker plass.