Det er vondt å lande feil fra 10 meter, og det satt en støkk i OL-deltageren, som skal i aksjon i fredag.

— Jeg var på treningsleir i Stockholm, og på slutten av oppholdet der jeg trente med en svensk stuper. Jeg var uheldig på et av stupene og slo meg kraftig, forteller 21-åringen.

Mageplasket kjentes. Derfor endrer han stupene sine i London.

Tidligere hadde han tenkt å ha 3,5 volt, det vil si snurre rundt nesten fire ganger. Nå går han tilbake på 2, 5 volt.

— Jeg velger å gå for en lettere utfordring. Det er bedre å ha seks gode stup som jeg behersker, enn stup med høyere vanskelighetsgrad, hvor jeg kanskje misser én gang, sier han.

Helt til topps

Gismervik fikk sitt gjennombrudd under VM i Kina i fjor, der han endte på 10.plass. Det var i sviktstup fra én meter, men det er ingen OL-øvelse. Isteden klatrer han øverst i tårnet.

VM i Shanghai var hans første, og han skjønte at det fantes muligheter.

(artikkelen fortsetter under bildet)

OL-KLAR:

Nå blir han første nordmann som skal i aksjon i denne idretten i OL siden 1992. Trener Frank Johnsen er svært spent, men mener at eleven er blitt mer stabil.

Stuperen fra klubben Pingvin i Stavanger håper at han klarer å komme til semifinalen. 31 utøvere skal kjempe om 18 plasser. Hvis han skulle makte det, er det ny konkurranse lørdag. 12 av dem får plass i finalen om kvelden.

Til Hawaii

Uansett har Gismervik bestemt seg for å satse videre, og han drar til Hawaii til høsten for å trene og studere psykologi.

— På mange måter føler jeg det som en seier å komme hit, men jeg vil videre. På Hawaii kommer jeg i litt større miljø, og håper å ta noen skritt videre, sier han.