I løpet av det siste døgnet har det dukket opp to nyheter/to rykter som gjør en allerede sur og gretten Brann-supporter både engstelig og forvirret.

Litt småkvalm, faktisk. Jeg vet ikke hvilken av dem som er verst: Leeds sikler etter Austin, mens Rosenborg er ute etter Erik Huseklepp.

La oss ta det siste først, at Rosenborg har forhørt seg om Huseklepp. Det er mulig at jeg er naiv, men det vil neppe vil skje.

Huseklepp har hjertet sitt i Brann, og hvis han returnerer til gamlelandet kan jeg aldri forestille meg at Trondheim blir hans hoveddestinasjon.

Jeg vil ikke en gang forfølge den ubehagelige tanken. Brann, Bergen og Huseklepp er sider av samme sak. De hører sammen. Dessuten trenger vi han mer enn noensinne. Ikke bare fordi han er en knakende god fotballspiller, men fordi han er en profil, et ikon, en spiller som kunne løftet moralen til alle slitne, oppgitte og melankolske tribuneslitere.

Hvis det finnes et punkt i Branns tilværelse der de skulle tatt en sjanse, så må det være nå. Hvis Hardball noen gang skal røre på seg igjen, så må det vært nå.

Erik Huseklepp kan skape ny entusiasme i byen igjen. Han kan fylle tribunene. Han kan øke salget på supportereffekter. Erik Huseklepp kan være redningen på mange av Branns problemer.

At Austin kan forsvinne i løpet av sommeren har – i motsetning til Huseklepp-saken — ingen eim av skandale rundt seg. Det er ventet. Det er slik det er blitt. De beste spillerne, og i hvert fall de beste utenlandske spillerne i eliteserien, nekter å signere nye kontrakter og ender opp som Bosman-spillere.

Det er ingen skandale at Austin eventuelt forlater Brann, men konsekvensene kan bli alvorlige. Austin er Branns suverent viktigste spiller. Han er motoren i laget, og uten ham er jeg redd for at det ustabile Brann-laget kan stoppe helt opp.

I beste fall kommer blir Austin ut sesongen, samtidig som Huseklepp kommer tilbake i løpet av sommeren. I verste fall spiller ingen av dem i Brann-trøyen til høsten.

Brann står ved et veiskille.

Hva tror du vil skje? Hva bør Brann gjøre?