myggen

Den tidligere Start-yndlingen sjokkerte Norge da han annonserte comeback-planene på en pressekonferanse på Sør Arena 9. juli. Siden har han trent knallhardt sammen med Starts fysiske trener Jørg Inge Stray Pedersen for å komme i god nok fysisk form til å være med på øktene med A-laget.

I dag var 37-åringen endelig på plass på treningen på Sør Arena. Mykland smilte sågar i det han entret den nydelige gressmatta litt over klokken 14.00.

Mykland var med på oppvarmingen, samt på pasningsøvelsene, før han nærmest ble overfalt av det enorme pressekorpset som hadde møtt frem for å følge begivenheten.

For det var nettopp en begivenhet vi så i dag. 37-åringen hadde sin første ordentlige økt med ball på fem år.

Det er meningen at Mykland skal være med på oppvarmingen, samt en del av pasningsøvelsene.

Se også: Myggens karriere i bilder

— Det var veldig gøy. Det har vært gøy og krevende å trene på ting jeg synes var utrolig kjedelig før, sier Myggen til fvn.no.

Han smilte godt da han møtte pressen, men det så ut som han følte at folk tok litt vel av.

— Det var kjempegøy. Vi hadde bare pasningsøvelser, så det var ikke vanskelig å henge med. Det er gøyere å slå pasninger til medspillere enn å holde på egen hånd, sier den tidligere Panathinaikos-stjernen.

- Oppgave for trenerapparatet

Han vet ikke når han eventuelt blir klar for kamp.

— Da må jeg være i god nok fysisk form. Jeg tenker ikke på det før det er aktuelt, og det blir en oppgave for trenerapparatet å finne ut av, sier Myggen, som innrømmer at formen er i anmarsj,

— Jeg er i hvert fall mindre støl enn jeg var de første ukene, sier han.

- Kjempegøy

En som smilte godt etter dagens økt var Espen Børufsen, som hadde Myggen som et av idolene da han var yngre.

— Det var kjempegøy. Jeg så veldig opp til Myggen da jeg var yngre. For oss yngre så betyr det utrolig mye å se ham på banen igjen, sier Børufsen.

- Har du troen på at vi får se Myggen på banen i år?

— Det har jeg. Alle vet kvalitetene hans, og dersom har blir klar så vet jeg at han kan bidra med mye, sier Børufsen.

Det tror også Start-trener Arne Sandstø.

— Det er moro å se Myggen på banen. Hvis han kommer tilbake i full vigør, så vil han påvirke mye. Og det er positivt, sier Sandstø.