Cristiano Ronaldo of Real Madrid eyes the ball during their Champions League Group D soccer match against Dinamo Zagreb at the Maksimir stadium in Zagreb September 14, 2011. REUTERS/Nikola Solic (CROATIA - Tags: SPORT SOCCER) Foto: NIKOLA SOLIC
Fotball20. Mars 2011 TippeligaenBrann StadionBrann - Rosenborg 2 - 1Dommer Svein Oddvar MoenFoto: Astrid M. Nordhaug Foto: Digitalsport

Svein Oddvar Moen viste ut Marcelo for filming og fikk krass kritikk fra Cristiano Ronaldo da Real Madrid vant 1-0 borte mot Dinamo Zagreb i mesterligaåpningen.

– Vi er glade for resultatet. Det er alltid bra å starte med seier, men jeg håper vi ikke opplever mer av slik dømming. Det var skammelig, sa Ronaldo, som avsluttet kampen med et blødende sår på ankelen etter en stygg takling fra Jerko Leko.

– Jeg forstår ikke hvorfor Dinamo-spillerne fikk så mye beskyttelse fra dommeren, mens vi ikke fikk noen beskyttelse i det hele tatt. Han godtok stygge taklinger fra Dinamo, mens vi fikk tilsnakk for småting, sa han.

Marcelo rakk å spille fram Angel Di María til det som ble kampens eneste scoring før brasilianeren i det 73. minutt fikk sitt annet gule kort for filming. Det var en heller streng avgjørelse.

— Vi er godt fornøyde med gjennomføringen av kampen, sier Svein Oddvar Moen til dagens VG.

Han vil ikke uttale seg om beskyldningene fra Ronaldo.

— Jeg kjenner ikke til dette, og ber om forståelse for at jeg ikke har lov til å kommentere episoder. Men jeg kan si det var en super tone etter kampen, sier Moen.

Sprakk nullen

José Mourinhos menn, for anledningen i helrøde drakter, var klart best i den kroatiske hovedstaden, og hjemmelaget kan takke sin keeper Ivan Kelava for at det ikke ble flere baklengsmål. Real Madrid-spillerne var heller ikke flinke nok til å få avslutningene mellom stengene.

Kelava imponerte med fine redninger på avslutninger fra Karim Benzema, Di María, Mesut Özil, Cristiano Ronaldo og Sergio Ramos.

Hjemmelaget fikk en sjanse til å komme inn i kampen og berge poeng da Marcelo ble utvist, men lyktes ikke tross kraftig press mot slutten.

Fornøyd

Dinamo hadde sine største sjanser i første omgang. Milan Badelj skjøt rett over på et hjørnespark helt i starten av kampen, mens Ante Rukavina skjøt rett på keeper Iker Casillas da han ble spilt gjennom i slutten av omgangen.

Mourinho måtte på grunn av en UEFA-straff se ballen fra en plass høyt oppe på tribunen.

– Vi leverte en god prestasjon i en svært vanskelig bortekamp og er glade for å ha fått starten vi ønsket, sa Mourinho-assistent Aitor Karanka.

I den andre kampen i gruppen utkjempet Ajax og Lyon en målløs duell. (©NTB)