Fotball: 03.07 2011 , Tippeligaen Eliteserien ,Start - SogndalEven Hovland tv, Espen Hoff Foto: Jakob Haugaa

ULLEVAAL STADION (Aftenposten.no): Even Hovland var det eneste, ukjente fjeset da Egil Olsen mandag presenterte landslagstroppen til sin siste landskamp i EM-kvalifiseringen. Sjansene for at Norge skal gå til et sluttspill, er ytterst små – nøkkelkampen er Kyrpos-Danmark fire dager i forveien, og Drillo anslår sjansen til at danskene skal avgi poeng til bare mellom ti og tyve prosent – men likevel kjører landslagssjefen med de samme fjesene som før.

Grunnen er enkel: Det er ikke så mange andre han kunne tatt med.

— Markus Henriksen og Håvard Nordtveit er så absolutt kandidater, men U21-landslaget er inne i en viktig kvalifisering, så derfor var det naturlig å ha dem med der.

Boomen som aldri kom

Da finanskrisen rammet Norge for alvor, begynte man å luke bort mange av de utenlandske spillerne som ikke satte sitt preg på norsk fotball. Man endte opp med langt flere unge, norske spillere i eliteserien, men til tross for at de nå har spilt fotball på toppnivå i to-tre år, er det få som virkelig har tatt det store skrittet, slik mange spådde.

- Det er litt skuffende , sier Drillo til Aftenposten.no.

- Jeg hadde trodd det var flere som ville ha vist seg frem og bemerket seg. Vi har vært og sett mange, uten at det er så mange som har fanget vår interesse.

Det gjør at Sogndal-spilleren Even Hovland er den eneste spilleren i Kypros-troppen som er under 23 år når året er omme. Egil Olsen føler likevel ikke at man er i ferd med å få en forgubbing på landslaget.

- Snittalderen er vel 27 år på denne troppen. Den kunne gjerne vært yngre, men det er nok en god del landslag som også har et høyere snitt på sine spillere.

Bekymret over benking

Mer bekymringsfullt er i stedet manglende spilletid på mange av de norske utenlandsproffene. Henning Hauger sliter med spilletid i Tyskland, Carew det samme på nivå to i England, Gamsten har slitt med skade, mens også Jonathan Parr satt på benken i helgen.

- Det er for mange av våre utenlandske spillere som får for lite spilletid, og det er ikke bra , mener trenerlegenden.

— Sånn var det til en viss grad da jeg startet på ny som landslagssjef, men det er ikke noe jeg liker.

Kapteinsemnet Hovland

Even Hovland står dermed igjen som det eneste, lille lysglimtet landslagssjefen kunne presentere på mandagens pressekonferanse. Der var også Drillo raus i beskrivelsene.

- Vi har sett ham flere ganger, og Even er en spennende type. Vi vil få se mye av ham på landslaget etter hvert, og han er også et kapteinsemne , mener landslagssjefen.