Når derbyet Kongsvinger — HamKam spilles på Gjemselund søndag, er det to spillere som gleder seg litt ekstra.

Arnar Førsund og Tore Andreas Gundersen møter ikke bare sine gamle klubber, men også gamleklubbenes supportere. Som langt ifra skilte seg fra spillerne som venner...

Tok på seg fiendens drakt

I sin første periode som Kongsvinger-spiller uttalte Arnar Førsund at han hatet HamKam, etter at grønnbuksene hadde slått KIL 1-0 på Gjemselund i 2007. Riktignok ble han tilgitt da han året senere signerte for hamarsingene da de ble klare for eliteserien.

Han opprettet likevel en ny profil i HamKam-supporternes vrede da han stilte opp i Vålerenga-drakt på en Storhamar Dragons-kamp.

Det fikk han merke da han som kamma-spiller, også dette på Gjemselund, opplevde å bli trakassert av noen kamma-supportere da han var skadet tilskuer.

Han var dessuten del av en spillergruppe og en Briskeby-epoke som langt fra var godt likt blant klubbens tilhengere i marerittåret 2010. Så ble han, i likhet med flere av sine lagkamerater, sagt opp i en økonomisk ryddeaksjon.

Førsund svarte med å saksøke klubben, mens han fortsatt trente med laget. Heller ikke dette spesielt populært.

To kamper - bare bråk

Tore Andreas Gundersen forlot Kongsvinger til fordel for Lillestrøm foran 2007-sesongen. To år senere møtte han gamleklubben igjen som Nybergsund-spiller, og opplevde skjellsord, pipekonsert og regelrett hat i to oppgjør i 1. divisjon.

Spesielt da han misset et straffespark på Gjemselund den høsten, tok det helt av for KIL-supporterne.

- Ingen følelser

Førsund bryr seg ingenting om HamKam og klubbens tilskuere:

— Hvis noen på Hamar mener jeg er en dust, så er det helt greit for meg. Det bryr meg ingenting. Jeg vet hva klubben gjorde mot meg, og det vet de sjøl også. Hvis man blir hatet for å stå på sine egne rettigheter når man blir sparket ulovlig, er det helt greit for meg, sier Arnar Førsund til HA-sporten tre dager før gjensynet med HamKam og Briskebybanden.

- Jeg gleder meg utrolig. Og jeg tror vi vinner 5-, 6-0.

- Såpass?

- Ingen vits å gå ut mindre offensivt enn det, smiler Førsund.

— Det var godt å komme seg bort fra en klubb det bare var bråk og tull med. Nå har de ryddet opp, fått bort personene som ikke hadde kompetanse på noen områder og har valgt en riktig trener. Bra for dem, fortsetter han.

Ble overrasket

Også Gundersen gleder seg til derbyet.

— To tradisjonsrike klubber og kanskje det største lokalderbyet her i distriktet. En veldig interessant kamp, men jeg forbereder meg som jeg gjør foran alle kamper, sier Gundersen.

Han tror ikke det blir like «ille» som i tidligere møter med gamleklubben:

- Jeg ble veldig overrasket over hvor mye KIL-fansen hatet meg. Jeg skjønner selvfølgelig at det er mye følelser i fotball og at det blir litt slik. Men det var faktisk litt for mye. Jeg tenker ikke noe på det nå, og har ingen vonde følelser for Kongsvinger.

På Nybergsund stadion svarte Gundersen KIL-fansen med å juble som besatt etter en scoring. Det gjør han ikke om han scorer søndag:

- Nei, hehe. Det var litt i kampens hete den gangen. Det skjer ikke igjen.

Kongsvinger: Arnar Førsund. Foto: Trond Lillebo

HAMKAM: Tore Andreas Gundersen Foto Lars Hulleberg