Det er Bergen Reiselivslag som står bak tildelingen. På årsmøtet onsdag ble ”Reiselivets Hederspris 2007” delt ut for tiende gang.

Prisen er tidligere delt ut ni ganger. Foregående vinnere er Den Nationale Scene, Akvariet, Eric Saudan (innehaver av Lyststedet Bellevue og Fløien Folkerestaurant), Ole Blues – Bergen Music Fest, ”Norway in a Nutshell” ved Fjord Tours, Revy og Teaterservice AS, Turistbuss Bergen AS, Avinor Bergen og Fløibanen.

"Bergen Reiselivslag ønsker å hedre den person, bedrift eller institusjon som hvert år har bidratt sterkt til å utvikle reiselivet i Bergen, enten på markedssiden eller ved god produktutvikling. Kandidaten må også ha et fremtidsrettet perspektiv og bidra til den felles merkevarebygging av Bergen" heter det i statuttene.

— Årets vinner har vært i virksomhet i mange år, svært mange år. Man skulle tro at knærne var stive, men det er de så visst ikke. Vinneren har opplevd mange nedturer, men også solide oppturer. Vinneren faller utvilsomt inn i den strategiske satsingen til byen Bergen – som også inkluderer reiselivet – hvor fokuset er ”Kultur- og Opplevelsesbyen Bergen”, heter det i en pressemelding.

— Juryen vil også spesielt fremheve vinnerens relasjon til prisens statutter som strategisk produktutvikling, en langsiktig, solid og kontinuerbar strategi samt en unik suksess i merkevarebyggingen. Vinneren er også med på å fremheve den identitet og de verdier som byen er så avhengig av, som skaper særpreg og skiller produktet Bergen fra andre destinasjoner, heter det videre.