Det går nøyaktig en uke fra vi slo ut Stjernen i kvarten til pucken droppes i den første semifinalen mot Vålerenga.

Det har vært en lang uke med venting, ikke bare på å få spille igjen, men også siden vi lenge ikke visste hvem vi skulle møte. En journalist lurte på om det var for lenge for oss å vente, om det kunne påvirke oss negativt.

Tja, 1 uke er faktisk litt lenge uten kamp i ishockey, men det er på ingen måte sånn at vi har glemt hvordan man skal spille ishockey på 7 dager.

Det er ikke noe vi tenker på, snarere tvert imot. Vi fikk hvilt oss litt, både fysisk og mentalt og deretter hatt et par dager med noen gode treninger for å forberede oss for den tiden som kommer.

Denne plakaten skal motiver Stavanger Oilers-spillerne til å sikre kongepokalen.

Det blir litt som landslagets målvaktstrener Pecka Alcen sa til meg en gang, «du må ha fokus på målet, ikke hinderne. Ikke tenk så mye, bare gå ut der og kjør».Sesongen er ferdig, vi ble seriemestere, Stjernen er beseiret i kvartfinalen.

All tilrettelegging i form av trening og taktikk er gjennomført og avtalt. Det sitter i ryggmargen nå. Det er ingen hinder som skal vippe oss av pinnen, vi har rettet fokuset vårt mot «byttå», tenker ikke så mye på omstendighetene, bare går ut på isen og kjører på. Bare husk og nyt det.

Det er akkurat det jeg har tenkt å gjøre. Årets høydepunkt er her. Sluttspill. Det er nå det gjelder, det er dette vi spiller for. Ikke tenk så mye, bare kjør. Men husk og nyt det.

Det hauses alltid opp rundt disse kampene, mot Vålerenga altså.

Vi mener vi er best, de tviholder til sin tradisjon og kultur for å holde hodet over vannet. Vålerenga eier fortiden i norsk hockey, men de er på hell.

Sannheten er at de er nødt til å slå oss ut i år for å redde stumpene av en ellers skuffende sesong, for å beholde litt av den råtne kulturen som de mener at sitter i veggene. Sannheten er også at vi er nødt til å slå ut de for å realisere potensialet i Stavanger Oilers. Begge lag har presset på seg, men jeg tror vi har mest is i magen når det kommer til stykket.

Nytt for årets sluttspill er en tradisjon noen i administrasjonen plukket opp fra New York Rangers i fjorårets Stanley Cup-sluttspill.

I garderoben hos oss har det blitt hengt opp et bilde av kongepokalen eller «byttå» om du vil.

I Get-ligaen behøves det 12 seiere for å bli norgesmester. For hver seier laget tar i sluttspillet får kampens beste spiller putte en puslespillbit på bildet som blir komplett etter 12 biter, som igjen symboliserer en fullført reise og en ferdigpuslet kongepokal.

New York Rangers manglet tre biter på å fullføre sitt puslespill i fjor, la oss håpe at avtroppende kaptein Snorre Hallem får æren av å legge den siste biten i puselspillet før han legger skøytene på hylla. Vi har fire biter så langt, vi trenger åtte til. Den første kommer i dag!