Returoppgjør semifinale i sluttspillet: Byåsen — Storhamar

TRONDHEIM (adressa.no): - Formen kjennes mye bedre ut, og nå er jeg klar for å ta i alt jeg har for å vise dem at vi er det beste laget, sier en svært glad Grøtan.

Hun måtte se den første semifinalen, der Byåsen tapte 28-27 på bortebane, fra tv'en hjemme på grunn av at hun ikkehadde fått svar på virustestene hun tok før helgen. Men i dag fikk hun den gledelige beskjeden om at hun hverken har «Northug-viruset» eller noe annet virus i kroppen.

— Jeg ble selvsagt utrolig glad for det, men akkurat nå er jeg litt overrasket over at det ikke var noe virus å spore i det hele tatt, ler strekspilleren.

— Det var vel bare en vanlig, men svært langvarig, forkjølelse, sier hun.

Storhamar leder med ett mål etter den første semifinalen, noe som ikke mye i håndball, men Byåsen-trener Claus Mogensen er svært fornøyd med at Grøtan er friskmeldt slik at han har en god tropp klar for returoppgjøret.

— Det er klart det gir oss flere muligheter med en så dyktig spiller. Hun er annerledes enn Maren (Gundersen journ.anm.), og de to kan også stå sammen i forsvaret slik at andre spillere kan få pauser, sier han.

Hvordan ser du på sjansene deres i morgen?

— Storhamar ser ut til å ha truffet formen på slutten av sesongen, så jeg mener at det er 50/50 sjanse for at vi går videre til finalen, sier Mogensen.

Trondheim Spektrum, A-hallen, Onsdag kl. 19:00