TRONDHEIMS-ØRN – VÅLERENGA 0-2

Allerede etter åtte minutter i søndagens Toppserie-kamp hadde gjestene fra Oslo tatt ledelsen etter puslete forsvarsspill på en corner. Det ble melodien også i resten av kampen.

— Vi skulle ta initiativet fra start, men i stedet sto vi med lua i hånda. Det preger oss resten av kampen, sier en skuffet trener Kevin Ingebrigtsen.

Han ledet sin første hjemmekamp som vikartrener etter avgangen til Trond Schjølberg. Men det ble ikke den festdebuten han hadde håpet på. Første omgang var et innholdsløst kapittel i boken om Trondheims-Ørns offensive spill 2015. Noe bedre ble det etter pause, med noen gode sjanser. Men likevel var det Vålerenga som scoret og med det økte til 2-0 – igjen etter puslete forsvarsspill.

— Den siste gnisten manglet. Det så ut som om Vålerenga ville mer enn oss, konkluderer han.

Etter tap i de to siste kampene er det nå tolv poeng opp til medaljene. Dermed må det håpet innstilles når Ørn nå har sju kamper igjen.

Målsetningen om topp fem lever imidlertid fortsatt – Ørn på sjette har like mange poeng som Stabæk på femte og Vålerenga på sjuende.

Rusten toppscorer

Nøkkelspilleren Lisa-Marie Utland kom inn etter pause og gjorde med det comeback etter skade. Hun kom til tre brukbare sjanser det siste kvarteret, men lyktes ikke med å score.

Også hun etterlyste mer trøkk fra Ørn.

— Jeg savner den ekstra punchen i alt vi gjør, konstaterer hun.

SYNKRONT: Lisa-Marie Utland gjorde comeback etter skade og kom til noen sjanser, men gremmet seg over avslutninger som bar preg av rusten kampform. Foto: Morten Antonsen

De misbrukte sjansene ergrer henne også.— Litt rusten er jeg nok. Jeg burde satt de to siste sjansene. Jeg var nok preget av at jeg ikke har spilt kamp på noen uker, sier Utland, som spilte sine første minutter på 22 dager.

Outsider i cupsemien

De 45 minuttene hun fikk mot Vålerenga kan bli nyttig ballast på lørdag. Da er det semifinale i cupen mot Lillestrøm, Norges klart beste lag.

— Vi kommer dit som outsidere og har alt å vinne. Nå skal vi bruke den kommende uka godt, sier trener Ingebrigtsen, som slett ikke har gitt opp på forhånd.

— Men om vi skal ha noen sjanse må vi legge alt i potten, slår Kevin Ingebrigtsen fast.

— Vi har pleid å få til vårt beste mot de beste lagene. Og om vi slår Lillestrøm, så er det gode sjanser for at vi kan vinne hele greia, sier en optimistisk Lisa-Marie Utland.