Zlatan tilbake i Malmö: - Det er kaos overalt, men det er sånn det skal være. Jeg nyter det.

Sveriges fotballikon er tilbake i hjembyen. På pressekonferansen før matchen inntok han hovedrollen fra første stund.

SWEDBANK STADION (Aftenposten): Fem minutter forsinket gikk sidedøren i presserommet på Swedbank Stadion opp. Zlatan Ibrahimovic ruslet avslappet gjennom døren som en slags gudeskikkelse.

Paris Saint-Germain-trener Laurent Blanc, verdensmesteren fra 1998-VM med Frankrike, visste hva dette handlet om og inntok raskt skyggen bak den storvokste spissen da de to møtte pressen før onsdagens Champions League-kamp i Malmö.

Presserommet var smekkfullt av pressefolk fra Sverige, Frankrike, Danmark, Norge og England. Det var det lenge før PSG-duoen inntok podiet.

De satte seg, ble introdusert, resten tok Zlatan seg av.

— Det er fantastisk å være hjemme. Jeg har ikke fått sett så mye, etter at vi landet har vi vært på hotellet, hvilt litt, men nå er jeg her. Det føles bra. Når man ser reaksjonene hos de menneskene man møter her, så føles det litt uvirkelig, sier Zlatan og smiler.

14 år etter at han forlot Malmö og Sverige er han tilbake. Som Malmö FFs motstander i en Champions League-kamp. At Zlatan stiller opp på pressekonferanser og snakker på inn og utpust er ikke så ofte. Men for hans kjære Malmö gjorde den svenske landslagsspissen et unntak.

— Det blir et minne for livet å spille denne kampen i morgen. Jeg spiller i PSG, møter Malmö FF på deres hjemmebane, det føles utrolig. Det setter prikken over i-en på den reisen jeg har vært med på. Det har vært et langt eventyr. Nå skal jeg bare nyte disse to dagene her. Dette skjer ikke med mange spillere, men det skjer med meg. Det er et minne for livet.

Fremoverbøyd, kul, avslappet og i tilsynelatende godt humør. Smilet er på lur. Man trenger ikke ha doktorgrad i menneskeforståelse for å se at det var godt å være hjemme for en mann som har reis og opplevd mye siden han som 19-åring forlot trygge omgivelser sør i Sverige.

— Kjærligheten til Malmö har alltid vært der, sier Zlatan.

- Kunne du forutse at du skulle bli så stor som du er nå da du dro herfra?

— Jeg kunne ikke forestille meg noe av det som er skjedd. Det er ikke mange som får oppleve det Nå som det står på forsøker jeg å nyte det. Det er kaos over alt, men det er sånn det skal være.

På spørsmål om hva som er karrierens største bragd, svarer han hele karrieren. Alt fra Malmö til Paris. Ingenting nevnt, ingenting glemt. Drømmen er å vinne turneringen, Zlatan svarer franske journalister og sier nøkkelen ligger i erfaring. Det er PSG i ferd med å få. Det er i hvert fall nok av stjerner å lene seg på.

Men Zlatan er den største.

Som en kjærlighetserklæring til Malmö har han leid et torg i byen. Der blir det fotball på storskjerm.

— Da det ble klart at vi skulle møte Malmö FF så ringte jeg og booket hele Stortorget. Det tok litt tid før jeg fikk svar, men ved hjelp av Malmö FF kom bekreftelsen, Stortorget er booket. Jeg ville at alle skulle få se kampen. Dette er noe som kommer til å høres over hele Malmö, dette vil folk huske for resten av livet, derfor vil jeg at alle skal få ta del i det. Jeg vil at alle skal få kjenne på den samme følelsen som meg, enten de er på stadion eller på torget. Jeg vil at folk skal si til hverandre at dette var vi med på. Det handler om kjærlighet til byen, sier Zlatan engasjert.

- Hva i Malmö ville du vist frem til dine lagkompiser?

— Jeg ville tatt med alle til Rosengård.

Det er den belastede og røffe bydelen Zlatan vokste opp i.

— Jeg føler jeg har et stort ansvar for det jeg har oppnådd, jeg er en rollemodell. Når man kommer fra et slikt sted, er nøkkelen å være seg selv. Jeg har alltid vært meg selv. Alltid. Jeg har ikke endret meg selv om jeg har signert store kontrakter eller hva som har skjedd. Jeg er den samme i dag som den som det er bilder av på veggene her. Bortsett fra at jeg er 34 år. Jeg er et levende eksempel på at selv om man vokser opp med en vanskelig bakgrunn og et miljø som ikke er så lett, så er det mulig å lykkes.

Kontrakten med PSG går ut til sommeren. Hva som skjer etter det er det kun Zlatan som vet.

Og matchen i morgen?

— Et perfekt scenario er at jeg scorer tre mål, vi vinner og alle roper mitt navn etter kampen. Men underveis i kampen får de heie på Malmö FF.