Igjen startet Gamst Pedersen på Rosenborg-benken, men da Mikkel Diskerud på stillingen 1-2 hinket av banen etter en drøy halvtime fikk finnmarkingen endelig kjenne på toppfotball igjen.

Han startet riktignok både mot Haugesund og Aalesund i slutten av september, men ellers har høsten bydd på lite spilletid for Gamst Pedersen.

TILBAKE PÅ BANEN: Morten Gamst Pedersen (til høyre) feirer med matchvinner Tomas Malec mot Vålerenga. Foto: Digitalsport

Målgivende til MalecDerfor er det ikke vanskelig å forstå at det ikke bare var snuoperasjonen og den målgivende pasningen til Tomas Malec kvarteret før full tid som gledet, men også innhoppet i seg selv.

— Det var morsomt å slå en målgivende, og det kunne fort blitt flere målgivende og en scoring også. Det var godt å vinne, og godt å komme inn og være med på å snu det. Men best av alt var det å spille fotball igjen, sier Gamst Pedersen til adressa.no.

- Kan ikke vise alt på en time

Han innrømmer at det ikke er verdens letteste oppgave å bli kastet inn som indreløper like før pause.

— Du må bare prøve å komme inn i kampen, men samtidig holde hodet kaldt. Det var litt stillingskrig i begynnelsen av den andre omgangen, og jeg prøvde bare å finne posisjonen min. Det var vanskelig å få rom i begynnelsen, men jeg prøvde å være med og spille ball, gjøre ting enkelt og løse litt opp. Du kan ikke vise alt på en time, sier han.

— Det viktigste for meg er bare å få spilletid. Jeg har ikke spilt så mye i det siste, så det var godt å få kjenne på det. Det er forskjell på å spille fire mot fire på liten bane på trening og å spille på full bane.

Etter Gamst Pedersens innhopp snudde Rosenborg 1-2 til 3-2, og innbytteren ble belønnet med 5 på børsen i Adresseavisen.

Han mener snuoperasjonen vitner om styrke i Rosenborg.

— Det var utrolig morsomt, og godt gjort å komme tilbake. Vålerenga har vært gode i det siste, sier han