Vipers 37-19 Molde

Molde fikk en brukbar start på den tøffe bortekampen mot Vipers Kristiansand onsdag kveld. Landslagsspiller Marta Tomac banket inn kampens første mål i tredje spilleminutt, men med scoringer fra Anniken og Mona Obaidli klarte Molde-jentene å henge med. I hvert fall en stund.

Vipers var stødige i forsvar, angrep med voldsom fart og gjorde det etter hvert svært vanskelig for Molde-jentene. Så vanskelig at Molde ikke scoret et eneste mål i andre halvdel av 1. omgang. Teller man de fem målløse minuttene i starten av 2. omgang, gikk det altså 20 minutter før gjestene og Anniken Obaidli scoret igjen. Da var stillingen 18-7 i favør hjemmelaget.

— Ikke sterke nok i duellspillet

Både Anniken og Mona Obaidli leverte periodevis bra for Molde, men mot et av topplagene i serien var det langt ifra nok. Utover i 2. omgang dro Vipers ytterligere fra. Landslagsspiller Marta Tomac ga seg ikke før hun hadde scoret elleve mål, og etter hvert gikk nesten alle skuddene til Vipers inn. Hjemmelaget ga seg ikke før det sto 37-19 på måltavla.

— Mona klinte til og blomstret i dag, men hele laget må prestere. Det holder ikke at Anniken presterer én dag og Mona en annen. De må fungere sammen, sier en skuffet Dusan Poloz til Rbnett like etter kampen.

Moldes trener beskriver kampen mot Vipers som årsverste, og erkjenner at Molde har lite å stille opp med mot ressurssterke norske topplag som også hevder seg ute i Europa.

— I dag fikk vi svar på at vi ikke kan spille 3-2-1 i 60 minutter. Vi er ikke sterke nok i duellspillet én mot én. På stillingen 10-6 i 1. omgang vant vi tre baller og mistet alle på tre tekniske feil. Der kunne det blitt 10-9, men det begynner å koke i de situasjonene, sier han.

Viktig periode

24 og 27. januar møter Molde henholdsvis Halden og Rælingen hjemme i Idrettens Hus. På papiret overkommelige motstandere i en arena hvor de tidvis har levert gode prestasjoner denne sesongen.

— Vi presterte årsverste foran den viktigste perioden vår, så det er klart at det er en tøff jobb som venter. Vi må ta grep, få litt mental coaching og begynne å plukke poeng. Nå har vi ti dager til å forberede oss på, sier Poloz.

PS! Ettersom Nordstrand tok to nye poeng onsdag kveld, ligger Molde nå nest sisteplass som gir direkte nedrykk.