Ambisiøse Andresen sier at han står inne for uttalelsen om at sølvmedaljen ikke betyr noe for ham.

– For meg betyr ikke sølvmedaljen noe, men klart sølv betyr noe for klubben.

– Betyr det noe for deg å bli kåret til årets spiller i Bergens Tidende?

– Det er hyggelig det. Jeg har ikke fått evaluert sesongen helt, men er passe fornøyd, sier Andresen.

Trene godt i vinter

Han tror en god treningsvinter vil gjøre ham godt. At han endelig kan nå målsettingen som han har hatt siden han kom til klubben: Seriegull.

– Slik det har vært til nå, har jeg vært skadet gjennom vintrene. I år holdt det helt inn. Nå gleder jeg meg til en vinter med masse grunntrening.

Limet og hjernen i laget

Ikke minst den siste kampen mot Viking, en kamp han ikke spilte, underbygde riktigheten av Andresen som årets beste Brann-spiller.

Brann-laget har en tendens til å slite kraftig når det mangler sin sentrale spiller. Han er limet og hjernen i laget. Sjefen som styrer spillet og gir beskjed når det trengs.

Mens de jubler for bronse i Vålerenga, og Viking feirer 11. plassen som en gullmedalje, har sølvmedaljen i Brann fått en lei ettersmak.

Først røk gullmedaljen, så begynte Charlie Miller å klage på trener Mons Ivar Mjelde i mediene. Både han og Robbie Winters kunngjorde at de vil bort. Det fortsatte med at sportslig leder Per-Ove Ludvigsen gikk av. Og det endte med et pinlig 5-0-tap i siste seriekamp mot desperate Viking.

Kulturforskjell

Andresen ble ufrivillig dratt inn i Millers kritikk mot Mjelde, siden en vesentlig del av kritikken gikk på at treneren og kapteinen stikker hodene sammen og diskuterer.

– Det er en stor del av Mons sin måte å lede på at han snakker mye med mange, før han tar den endelige beslutningen selv. Vi skal huske på at Charlie og Robbie er fra en helt annen kultur, der dette ikke er vanlig, sier Andresen.

Han synes Mjeldes metode er grei.

– En trener må se an dette i henhold til hva slags typer og gruppe han trener, mener spilleren som er kaptein for Brann og Norge.

Avventer ny sportslig leder

Andresen går nå inn i sitt siste år av treårskontrakten. Foreløpig har ikke en kontraktsforlengelse vært diskutert. Det er antydet at Andresens eventuelle signatur på en ny kontrakt vil gi en viktig signaleffekt for lagbyggingen.

– Det skjer nok ikke noe før jul. Det er turbulente tider, og da tenker jeg på at Brann skal ansette ny sportslig leder.

– Hvordan har du opplevd den turbulensen som har vært med kritikk i mediene og en leder som går av.

– Nå var jeg faktisk syk og har ligget hjemme mens dette pågikk, så jeg har ikke fått med meg så mye. Men jeg har inntrykk av at spillergruppen stort sett lever sitt liv på treningsfeltet.

fakta/Martin Andresen

Født: 02.02.1977

Adresse: Kalfaret

Sivil status: Gift med Kristin, far til Eirik (2)

Tidligere klubber: Kråkstad, Ski, Moss, Viking, Stabæk, Wimbledon, Molde, Blackburn

Høyde: 180 cm

Vekt: 80 kilo

Landskamper: 27 A for Norge

Aktuell: Årets Brann-spiller på Bergens Tidendes spillerbørs

FAKTA

Spillerbørs Brann

Martin Andresen 5,38

Petter Vaagan Moen 5,25

Robbie Winters 5,21

Håkon Opdal 5,20

Kristjan Örn Sigurdsson 5,17

Helge Haugen 4,95

Charlie Miller 4,94

Erlend Hanstveit 4,75

Bengt Sæternes 4,72

Olafur Örn Bjarnason 4,64

Bjørn Dahl 4,48

  • Listen inneholder bare spillerne som har fått børskarakter i minimum halvparten av årets kamper.