Den amerikanske superstjernen er i London i forbindelse med lanseringen av den nye storfilmen «A Hologram For The King».

Det var i den anledning at amerikaneren ble spurt om sine tanker rundt Leicester og deres mulighet til å vinne en sensasjonell ligaseier, melder The Guardian.

Var det en spøk

— Du vet jeg satte 100 pund (ca. 1200 kroner) på Leicester før sesongen. Jeg trodde de kom til å gjøre det bra, sa Hanks da han møtte media utenfor visningen av filmen.

- Nei, det gjorde du ikke , svarer en representant for media.

— Kanskje jeg gjorde det, kanskje gjorde jeg det ikke. Du kan heller finne en der oppe som satte 25 pund på sitt lokale fotballag, svarte Tom Hanks.

foto
De fleste Leicester-tilhengerne er begynt å feire ligagullet nå. Foto: Lee Smith, Reuters/NTB Scanpix

Han er for øvrig relativt interessert i europeisk fotball til amerikaner å være. Det er Aston Villa som er favorittlaget hans. Hanks synes lagets sammenbrudd denne sesongen har vært triste greier.

Gevinst: 6 mill. kroner

Dersom det er sant at Tom Hanks faktisk satte rundt hundre pund på Leicester, ville han ha fått helt ville odds. Ingen spillselskap i verden hadde større tro på at det blå laget fra den mellomstore engelske byen skulle kunne vinne ligaen. Derfor var oddsen 5000. Det er ifølge lokalavisen i Leicester, Mercury News, bedre odds enn at Loch Ness-monsteret skal dukke opp eller at Zimbabwes diktator Robert Mugabe skal få Nobels fredspris.

Dersom Tom Hanks satte 100 pund på Leicester ville han, dersom Leicester gjør som det ser ut til – vinner ligaen, kunnet håve inn en premie på 500.000 pund. Eller rundt seks millioner kroner.

Nå var det nok mest Hanks i et mer spøkefullt øyeblikk de engelske journalistene traff i London mandag ettermiddag. Engasjert, men trolig ikke så engasjert at han ville brukt penger på Leicester hos den nærmeste bookmakeren.