ULLEVAAL STADION: Han var i realiteten den eneste kandidaten. Og da ingen hadde noen innvendinger til valgkomiteens innstilling, ble Terje Svendsen valgt som Norges Fotballforbunds nye president.

Trønderen reiste seg opp og mottok applaus fra delegatene i salen og smilte nærmest fra øre til øre.

Resten av valgkomiteens innstilling ble også fulgt. Dermed ble det nye forbundsstyret akkurat som forventet på forhånd:

Mette Christiansen , visepresident bredde, Valdres FK (gjenvalg); Bjarne Berntsen , visepresident topp, Viking FK (gjenvalg); Eli Arnstad , styremedlem, IL Fram (gjenvalg); Hans Olav Karde , styremedlem, Tromsø IL (gjenvalg); Turid Storhaug , styremedlem, Klepp IL (gjenvalg); Silje Vaadal , styremedlem, FK Ørn-Horten (ny); Leon Aurdal , styremedlem, Aalesund FK (ny).

GÅR AV: Avtroppende NFF-president Yngve Hallén under Fotballtinget. Foto: FREDRIK SALTBONES

Avtroppende president Yngve Hallén holdt først sin avskjedstale. Han begynte med å takke styremedlem Kjartan Berland og Mina Gerhardsen, som også forlater forbundsstyret, før han takket resten av de han har jobbet med i løpet av sin tid som NFF-president.– Jeg har kjent deg lenge som fotballeder og vi har samarbeidet godt. Det er en glede for meg å overrekke klubba til Terje Svendsen, vår nye president, sier Yngve Hallén.

– Vi har en jobb foran oss. Vi har hatt et godt forbundsting, og jeg synes det nye forbundsstyret har fått mange gode innspill. Men det nye forbundsstyret klarer ikke det her alene. Det er noe vi som er glad og elsker fotballen, må gjøre sammen, sier Terje Svendsen.

Terje Svendsen har over 25 års erfaring fra styrearbeid i en rekke ulike styrer:

Styreleder i Rosenborg Ballklub, 2006-2012

Nestleder/styremedlem i Rosenborg Ballklub 2000-2006

Styreleder i Fotball Media AS, 2013-2015

Styremedlem i Fotball Media AS, 2012-2013 og styremedlem fra 2015

Styremedlem/nestleder i Norsk Toppfotball fra 2011 til i dag.

Terje Svendsen har også vært formann i Fokus Banks datterselskaper, styreleder i tidligere BBS og han er i dag styreleder i blant annet Nordenfjeldske Eiendomskapitalgruppen, og Stiftelsen Elden. Han sitter også i dag som styremedlem i Norsk Byggmontering AS og Saltdalshytta Gudbrandsdalen AS.