Se svenskens beinharde treningsvideo i oppladningen til Falun-VM

Den svenske VM-helten Johan Olsson har bestemt seg for å bytte ut tradisjonelt langrenn med langløp. Satsingen skjer sammen med Aukland-brødrene i Team Santander.

Det bekrefter lagets manager, Nils Marius Otterstad, overfor NRK.

— I dag (fredag) kommer Johan Olsson til Norge og sier at han skal satse 100 prosent på langløp med oss, sier Otterstad til kanalen.

Johan Olsson (35) gir seg med verdenscup i langrenn. Foto: NTB Scanpix

Det betyr at Olsson er blant utøverne laget skal vise fram under fredagens 2015/16-lansering.Den svenske 35-åringen har tatt medalje i fem strake mesterskap. Senest tok han gull på hjemmebane i Falun på 15 kilometer fri teknikk.

— Det betyr veldig mye å få nok en levende legende inn i teamet. Det bygger moral og ikke minst inspirasjon for kommende sesong, sier Otterstad.

Sammenlagt

Manageren forteller at Olsson skal følge lagets samlingsopplegg. Ifølge den svenske avisen Dagens Nyheter handler det om en satsing over to år hvor hovedmålene er Vasaloppet og sammenlagtseier i Ski Classics.

— Ja, selvsagt. Når jeg først begynner med dette, så er det naturlige mål. Det er det som er motivasjonen, sier Olsson til dn.se.

Allerede etter Falun-VM gjorde Olsson det klart at han hadde gjort sitt med landslaget og i mesterskap.

Diskusjon

— Det som har gjort at det har tatt litt tid, handler delvis om at jeg har fått så mange forespørsler, men mest det at jeg har diskutert med Anna (kona) for å se mulighetene for å gjøre denne satsingen.

Nyheten kommer få dager etter at Anders Aukland (42) brakk beinet på to steder under en fjelltur i Jotunheimen. Etter planen skal også veteranen være til stede på lanseringen fredag. Der vil han fortelle om sin egen vei videre etter ulykken tirsdag.

(©NTB)