Ukrainske Sjakhtar hadde et godt utgangspunkt etter å ha holdt Bayern München til 0-0 i den første kampen «borte» i Kiev for tre uker siden. Klubben er uten hjemmebane så lenge urolighetene øst i Ukraina fortsetter.

Den flotte muligheten ødela laget helt på egen hånd. Før det var gått tre minutter hadde Aleksander Kutsjer klart kunststykket å pådra seg det kjappeste røde kortet i mesterligaens historie.

Robert Lewandowski (til høyre) jubler sammen med Thomas Müller. Foto: AP

Bayern München fikk dessuten straffe etter Kutsjers glidetakling på Mario Götze inne i feltet. Dommeren tvilte en kort stund før han fikk konferert med sine medhjelpere. Alltid solide Thomas Müller gjorde ingen feil fra straffemerket.

Kø for å score

Det neste målet lot vente på seg en halv times tid. Polske Robert Lewandowski hadde en avslutning i stolpen, og franske Franck Ribéry tvang Sjakhtar-målvakt Andrej Pjatov til en god redning. Det så ut som Sjakhtar ville by på kamp selv med ti mann.

Verre skulle det imidlertid bli, for Bayern München-spillerne sto nærmest i kø for å score 2-0-målet. Gjestene rygget inn i sitt eget felt, og forsvareren Jérôme Boateng kombinerte med Lewandowski før han fikk ballen tilbake og scoret sikkert fra kort distanse.

Annen omgang startet også dårlig for Sjakhtar. Før fire minutter var gått hadde Ribéry kombinert flott og glidd gjennom Donetsk-forsvarer som varm kniv i smør og sette et lavt skudd fra kanten i mål.

Målfest

Tre minutter senere fikk Müller stå alene inne i et utspilt forsvar og gjøre 4-0. Det var Müllers 26. mesterligamål.

Stopperen Holger Badstuber ville også være med på moroa. Han satte inn 5-0 med et hodestøt etter drøye timen. Det var hans første europacupmål og hans annet for klubben.

Lewandowski har slitt med lite spilletid etter overgangen fra Borussia Dortmund. Han var derimot svært delaktig i alle målene og satte selv inn 6-0 kvarteret før slutt. Mario Götze satte punktum i det 87. minutt og sørget for tangering av Bayerns største mesterligaseier.

Kampen var derimot ikke bare positiv for Pep Guardiolas mannskap. Arjen Robben klarte bare snaue 19 minutter før han måtte gi seg etter å ha fått kjenning av en strekk i låret. Skadeforfulgte Ribéry fikk også en smell i ankelen etter pause og måtte gi seg etter en snau times spill. (©NTB)