Martin Ødegaard fikk 20 minutter i Castilla-debuten. Foto: DIGITALSPORT
Real Madrd-president Florentino Pérez fulgte kampen. Foto: DIGITALSPORT
Martin Ødegaard måtte starte på benken, men ble byttet inn i 2. omgang for sin offisielle Castilla-debut. Foto: Digitalsport

Real Madrid Castilla — Athletic Bilbao Club B 2-2

MADRID (aftenposten.no): I søndagens seriekamp i Segunda B-oppgjøret mellom Castilla og Athletic fikk Martin Ødegaard (16) sin offisielle debut for Real Madrids nest beste.

Han ble byttet inn i det 71. minutt, og i drakt nummer 15 tok han plass på midtbanen til Zinedine Zidanes lag. 16-åringen ble klappet inn på banen av forventningsfulle Madrid-supportere på tribunen.

Men etterpå var det stille. For ingen i Real Madrid fikk snakke med pressen. Heller ikke den nye kjæledeggen i drakt nummer 15. — Ingen snakker etter kampen, slo pressesjefen på Estadio Alfredo Di Stéfano fast gode 20 minutter før spillerne tuslet gjennom pressesonen etter 2-2 i Segunda B-oppgjøret.

- Mer enn nok

STARTET PÅ BENKEN: Martin Ødegaard. Foto: NTB scanpix

Martin Ødegaard ble fulgt gjennom presseområdet. Real Madrid-president Florentino Pérez hilste og smilte mens han spankulerte forbi pressen. Heller ikke han ville si noe. Pappa Hans Erik Ødegaard, som var på tribunen og fikk se sin sønn få sin første offisielle kamp i den hvite Real-drakten, ville ikke snakke.— Det er mer enn nok oppmerksomhet, så jeg vil ikke bidra til mer, sa Ødegaard til Aftenposten på tribunen i Madrid.

Markerte seg ikke

En Ødegaard litt ute av kampform, rakk ikke å sette sitt preg på oppgjøret. Men han fikk vist litt av det som bor i ham, foran et relativt entusiastisk publikum.

La Liga-ekspert og C More-kommentator Petter Veland, vil ikke legge for mye i de 20 minuttene.

— Fotball er så komplisert og innviklet, et lagspill, som betyr at hvis Burgui (Castilla-lagkamerat, red.anm.) hadde spilt ballen til Martin Ødegaard i stedet for å skyte selv, så hadde sannsynligvis Martin Ødegaard scoret og avgjort kampen. Og fått heltestatus allerede. Men når en medspiller ikke gjør jobben sin, så kan man i stedet begynne å lure på om Martin Ødegaard ikke er i form, om hvordan det skal gå på A-laget når han ikke herjer på B-laget og så videre. Derfor blir det viktigste for Martin Ødegaard treningshverdagen. Og derfor er det kanskje greit at kamparenaen det første halvåret er dette her, sier Veland til Aftenposten.

— Og nettopp derfor skal vi ikke legge for mye i denne første kampen og de minuttene han fikk. Det var et vanskelig klima å komme inn i, og de 20 minuttene fortalte ingenting om Martin Ødegaard. Dette er et nytt miljø, nye lagkompiser og relasjoner som ikke er der ennå, oppsummerer Veland.

Mindre trykk

Hans Erik Ødegaard var på plass da Martin Ødegaard debuterte for Castilla. Foto: Kjetil Flygind

Det er dette som er hverdagen til Martin Ødegaard nå. Mindre mas fra oss i pressen og andre — og mindre trykk fra omgivelsene i det daglige. Det blir med andre ord plenty av tid til fotball.Castilla-trener Zinedine Zidane, i dress og frakk på sidelinjen denne kjølige februarsøndagen på Valdebebas, sendte Ødegaard i oppvarming seks minutter etter pause. 20 minutter senere ble Ødegaard ropt tilbake til benken. Av med den grønne oppvarmingsvesten, på med den hvite drakten. En kjapp high five med Zidane, før han gjorde seg klar. Til applaus fra de snaut 3000 fremmøtte på stadion.

Oppgjøret endte 2-2 etter at Athletic Bilbao Club B selv var sist på begge Reals mål. Santamaría scoret begge for gjestene.

Kampfakta

Real Madrid Castilla-Athletic Bilbao Club B 2-1 (1-1)

Estadio Alfredo Di Stéfano

2790 tilskuere

Mål: 0-1 Santamaría (14), 1-1 Llorente (17), 2-1 Gil (selvmål, 61), 2-2 Santamaría(81)

Dommer: Raúl Nicolás Espejo

Real Madrid Castilla: Rubén Yáñez – Guillermo Varela Oliveira, Derik Osede Prieto, Diego Javier Llorente Ríos (Jaime fra 58), Javier García-Noblejas Hernanz - Lucas Torró - Álvaro José Jimenéz Guerrero (Ødegaard fra 71), Sergio Aguza Santiago, Javi Muñoz, Jorge Franco «Burgui» Alviz – Juanjo Narváez