Suzann Pettersen er fire under par før siste OL-dag. Det holder til en delt åttendeplass. Inbee Park leder OL-golfen. Hun har brukt syv slag mindre enn Tutta. Suzann Pettersen er fire under par før siste OL-dag. Det holder til en delt åttendeplass. Inbee Park leder OL-golfen. Hun har brukt syv slag mindre enn Tutta. Foto: Heiko Junge, NTB scanpix

Tutta puttet seg ut av gullkampen: – Jeg er veldig skuffet

Suzann Pettersen (35) har aldri vært kjent for å være blant de beste med putteren. Fredag var det den som trolig sendte henne ut av medaljekampen i OL.

RIO DE JANEIRO: Etter en start med to middelmådige runder, så tredjerunden ut til å bringe Tutta inn i medaljekampen. Men bare til halve runden var spilt.

Marianne Skarpnord var i medaljekampen etter to runder, men spilte seg trolig ut hun også. Tutta gikk på 69, Skarpnord på 75. Etter å ha kommet i skyggen av Marianne Skarpnord på de to første rundene, tok Tutta i starten frem sitt beste på den tredje runden. På de ni første hullene gjorde hun seks birdier! Det med kronprinsen som tilskuer.

En bogey gjorde at hun rundet på fem under par. Da var hun på delt syvende – vel å merke før de beste hadde kommet særlig langt på sin runde.

Tung avslutning

– Jeg er veldig skuffet over siste ni. Jeg lå an til å gå seks-syv under par, og det var det jeg hadde trengt for å være med i kampen siste dag. Derfor er jeg skuffet over at jeg ikke greide å fullføre runden slik den begynte. Jeg er bedre enn å gå tre over par på siste ni. De hullene skal jeg prøve å revansjere på sisterunden, sa en forbannet Tutta. Hun avanserte likevel fra 28. til åttende.

Bare verdensener Lydia Ko var bedre enn Norges beste på første ni, med seks minus. Det skyldtes blant annet et hole in one på det åttende hullet, et par tre på 141 meter. Også kinesiske Lin Xiyu gjorde hole in one på det samme hullet.

Også vinneren av herreklassen, Justin Rose, leverte en hole in one på vei mot gullet.

Puttet seg bort

Tutta var to under par etter to runder og rundet således første ni på totalt syv under par. Det lå an til å bli en kjemperunde. Men de siste ni hullene er vanskeligere enn de første ni, og i tillegg begynte det å blåse. Dermed startet trøbbelet. Et dårlig utslag forårsaket en bogey på det 13. hullet – et av banens vanskeligste.

Så begynte putterproblemene. På det 15. hullet var Tutta den eneste i flighten som landet på greenen. Men mens medspiller Anna Nordqvist reddet par fra sandhaugen utenfor banen og Alena Sharp det samme fra bunkeren, så satte Tutta sin 10-metersputt halvannen meter forbi og bommet på returen.

På neste hull – et par fire på 241 meter – hvor jentene er i stand til å drive greenen – havnet Tutta i sanden. Andreslaget rullet over greenen og ned i bunkeren. Derfra viste hun imidlertid klasse og landet en meter fra hullet – for så å sette putten i hullkanten og ut.

Tutta kastet fra seg putteren i sinne – vel vitende om at medaljehåpet var i ferd med å svinne.

Skarpnord fikk trøbbel i vinden

Marianne Skarpnord rundet en under par, men fikk det tungt på siste ni. Der ble det en dobbeltbogey og tre bogeyer.

— Når det blåser så mye, er du avhengig av å slå ballen bra for å score. Jeg slo den ikke så bra som de to første dagene, sier Moss & Rygge-spilleren, som sier dette om medaljemulightene:

– Med en fantomrunde er medalje mulig. Blir det vindstille, må jeg gå syv-åtte under par. Får i vind, holder det kanskje med tre-fire under, sier Skarpnord, som falt fra delt femte til delt 15. Stillingen etter tre runder:

202 Inbee Park, Sør-Korea (66-66-70)

204 Lydia Ko, New Zealand (69-70-65)

204 Gerina Piller, USA (69-67-68)

205 Shanshan Feng, Kina (70-67-68)

208 Amy Yang, Sør-Korea (73-65-70)

208 Chun In-gee, Sør-Korea (70-66-72)

208 Charley Hull, Storbritannia (68-66-74)

209 Su Oh, Australia (71-72-66)

209 Paula Reto, Sør-Afrika (74-67-68)

209 Suzann Pettersen, Norge 209 (71-69-69)

209 Anna Nordqvist, Sverige (71-70-68)

209 Minjee Lee, Australia (69-67-73)

209 Brooke Henderson, Canada (70-64-75)

209 Stacy Lewis, USA (70-63-76).

...210 Marianne Skarpnord (69-66-75)