Under Per-Mathias Høgmo har Norge kun vunnet en av 11 kamper – mot Moldova. Men nå starter kvaliken. Det er nå det er alvor.

– Det er en ny dag med nye muligheter. Ingen forventer noe av oss. Vi har fått kjørt oss mye i media, og mye med rette, men innad har vi vært klare på at det bare har vært treningskamper til nå. Det er nå det er alvor og nå det kjempes om poeng, sier Ruben Yttergård Jenssen.

Han håper å få starte kveldens utsolgte landskamp på Ullevaal, men er langt fra sikker.

– Det er klart jeg er nært et lag, men der er mange gode spillere her og sterk konkurranse. Det handler litt om hva Per velger og hvilke kvaliteter han ønsker i denne kampen, sier Yttergård Jenssen.

Les også: — Stopp denne mannen

– Er kyniske

Han og de andre spillerne har studert video fra Italias siste kamp mot Nederland. Den vant de asurblå 2–0. – Dette blir nok en veldig taktisk kamp. Italia er kjent for å være kynisk. Samtidig har vi lyst å begeistre publikum, og vi ønsker å vise oss fram for dem, sier Yttergård Jenssen.

Tom Høgli håper å riste av seg en skade i låret til kveldens kamp.

– Dette blir en av de største kampene på et utsolgt Ullevaal. Det er det lenge siden vi har hatt. Det blir helt rått, sier Høgli.

Italia er nummer 14 på FIFA-rankingen, mens Norge er på 53. plass. Per-Mathias Høgmos utvalgte er dermed i solid angrepsposisjon.

– Dette er en god mulighet til å begeistre. Det er utrolig bra at det kommer så mye folk. Vi skal prøve å takke for den støtten i kampen med fullt trøkk, og så får vi se hvor langt det bærer. Det viktigste er at vi viser at vi vil noe med det vi holder på med og fighter, sier Høgli.

– Møter verdensstjerner

Italia mangler Andrea Pirlo, men har fortsatt De Rossi sentralt på midtbanen.

– Vi har sett de litt i kampen mot Nederland, og da var de imponerende gode. De Rossi har tatt over kapteinsbindet, og var veldig god i den kampen. Det er verdenstjerner vi møter over hele linja, så det blir en fin test for oss, sier Yttergård Jenssen.

Han forteller at det er en flott stemning i spillergruppen.

– Får vi med oss poeng mot Italia er det en veldig bra start på kvaliken. Man kjenner at man er spent og klar.