BLOGG: Stavanger er i ferd med å stille i stand en virkelig utfordring mot Trondheim om tittelen Norges barteby med god hjelp fra Stavanger Oilers. Det er Martin Strandfeldt som er rivjernet i Oilers' movemberkampanje og han har tatt godt hånd om sitt «hobbyprosjekt». I fjor var Oilers det laget som samlet inn mest penger i Norge, og vi ble nummer 7 i verden med nærmere en halv million kroner innsamlet i kampen mot prostatakreft.

I år er det «på ann igjen». Jeg gjør så godt jeg kan med barten min, men den blir bare ikke like bra som jeg håper på. Foreløpig har ingen donert noe til min bart. Vær så snill og hjelp meg så jeg i hvert fall ikke blir sist. Jeg får trøste meg med at jeg gror barten for en god sak.

I år som i fjor deltar jeg med laget Stavanger Oilers. I år har Oilers også startet et eget nettverk kalt Oilersfamilien. Motivasjonen bak Oilersfamilien er som følger: Oilersfamilien ønsker å bidra til en god sak på en inspirerende måte. Spillere, ansatte, supportere, samarbeidspartnere og alle andre som elsker drakten ønskes velkommen i nettverket. Oilers er allerede movemberklubben i norsk hockey. Oilers-familien går for å gjøre Stavanger til landers movemberhovedstad. Sammen er vi sterke!

Dette er et innslag i ekte Oilers-stil. Her inviteres alle som har hjerte for klubben til å gjøre en god gjerning sammen. «Sammen er vi sterke» gjelder så absolutt ikke bare på isen. Så langt er det unggutten Mathias Trettenes som leder innsamlingen med sine 14.500 kroner. Det er imponerende bra så langt og det skal bli spennende å se hvor mye han klarer å samle inn til slutt. Det er tydelig at den frekke lille dunbarten sprer giverglede hos Stavanger-publikummet.

Vi skal altså også «på ann igjen» på isen. November pleier alltid å være en tettpakket måned, spesielt de siste to årene med Continental Cup i tillegg til serien. Vi har fire kamper i serien de neste 8 dagene, regner du med Continental Cup neste helg hvor vi spiller fredag, lørdag og søndag spiller vi 7 kamper på de neste 13 dagene. Vi klager ikke over et tett kampprogram (i hvert fall ikke ennå), men nyter heller av muligheten til å få prøve oss ute i Europa. Jeg er ihvertfall veldig revansjesugen etter at vi var så nære å avansere i fjorårets turnering. Men først er det altså 4 viktige kamper i den hjemlige serien. Vi la i forrige uke ned et hardt stykke arbeid som investering i oss selv for denne perioden som nå kommer. Det er nå den investeringen skal belønne seg i et Oilers-lag som står godt rystet fysisk og psykisk for perioden som kommer.

Vi har ikke råd til å ta lett på noen ting fremover. Alle poengene er livsviktige hvis vi skal henge oss på i teten og ha håp om å klatre lenger opp på tabellen. Det starter altså i dag hjemme mot Rosenborg. Barteoppgjøret. I forbindelse med movember og barteby-oppgjøret har Oilers laget en liten video for å fyre opp under stemingen til dagens kamp.

I dag er det en Oilers-spiller som virkelig skal «på ann igjen». Christian Dahl-Andersen tar i dag på seg Oilers-drakten for 500. gang. Å nå milepælen 500 kamper for en klubb er en stor prestasjon, noe som innebærer at han har vært en god ishockeyspiller i mange år. CDA har altså vært med på stort sett alt av Oilers-historie siden klubben rykket opp til eliteserien. Det er imponerende og det er ikke mange norske klubber som har spillere oppe i 500-klubben. Gratulerer, Christian.