TREKKER SEG: Kjetil Olsen. Foto: Øyvind Sivertsen
TREKKER SEG: Bente Ødegaard. Foto: Lars Åke Andersen

Like etter klokken 13 i dag sendte TIL ut følgende pressemelding:

— Vi informerer med dette om at vi med umiddelbar virkning trekker oss fra styret i TIL Holding AS. Bakgrunnen er måten avviklingen av arbeidsforholdet til klubbens hovedtrener ble håndtert på. Vi har derfor valgt å stille våre styreplasser til disposisjon. Eventuelle spørsmål vedrørende pressemeldingen rettes til Adm. Dir Ulf Johansen i Tromsø IL. Med hilsen Bente Ødegaard, Kjetil Olsen og Trond Vidar Hansen, står det i pressemeldingen.

Vel en time etter den første pressemeldingen, kom en ny pressemelding fra TIL der de skriver følgende:

— Vi har i dag blitt meddelt at Kjetil Emil Olsen og Trond Vidar Hansen har trukket seg fra vervene i TIL Fotball AS og TIL Holding AS samt at Bente Ødegaard har trukket seg fra styret i TIL Fotball AS. Vi tar dette til etterretning og beklager at de har trukket seg fra sine verv. Klubben ønsker ikke kommentere denne saken noe ytterligere, skriver TIL.

Etter det iTromsø kjenner til er det til stor overraskelse for det resterende TIL-styret at de tre har valgt å trekke seg.

Bente Ødegaard satt kun i TIL Fotball-styret. Kjetil Emil Olsen og Trond Vidar Hansen, har vært styremedlemmer i både TIL Fotball og i TIL Holding AS.

Tar det til etterretning

Per Aronsen møtte pressen etter styremøtet og ønsket ikke å kommentere de tre styremedlemmens avgang. De skrev at bakgrunnen for at de trekker seg er måten avviklingen av arbeidsforholdet til klubbens hovedtrener Steinar Nilsen ble håndtert på.

— Det har jeg ingen kommentar til. Det får stå for deres regning. Vi må bare ta til etterretning at de tre har valgt å trekke seg, sier Per Aronsen.

- Vurderer du selv din egen stilling?

— Først må jeg si at det er krevende å være i et styre som TIL. Jeg kan forstå at det for mange virker som en belastning å være i TIL-styret, særlig nå. Situasjonen nå er at eierne må ta stilling til det styret som er igjen og så må vi i fellesskap med de, finne fram til den framtidige styreformen og styresammensetting som er til det beste for klubben, sier Aronsen.

- Men vurderer du din stilling?

— Det vil jeg ta en dialog med eierne.

Nilsen-kontakt

Aronsen bekrefter også at Steinar Nilsen har engasjert advokat og er klar til å møte Nilsen og advokaten førstkommende fredag.

— Utover det har jeg ingen kommentar utenom at vi håper å komme til en løsning til det beste for alle parter, slik at det ikke blir en rettssak.

Aronsen sa i et lengre intervju med iTromsø at Nilsens lederstil var uforenelig med det TIL kunne stå for.

Nå har altså tre av styremedlemmene trukket seg med måten Nilsen fikk sparken på.

— Var det enstemmig styre som sto bak beslutningen om å sparke Steinar Nilsen?

— Et samlet styre sto bak den beslutningen.

- Men var det enstemmig?

— Det var enstemmig, sier Aronsen.

— Skjedde sparkingen for fort sett i ettertid?

— Det har jeg ingen kommentar til.

Men Aronsen innrømmer at han har prøvd å kontakte Nilsen i ettertid.

— Jeg har prøvd å komme i kontakt med Steinar, men har ikke lykkes med det, sier Aronsen.

Uavhengig trenerprosess

Samtidig legger han til at det kom som en stor overraskelse at de tre styremedlemmene trakk seg.

— Jeg fikk vite om det like før møtet, så det kom som en stor overraskelse.

Han legger ikke skjul på at det forandret møtets karakter.

— Klart, det endre jo agendaen.

Men han mener ikke det påvirker noe i forhold til ansettelse av ny hovedtrener.

— Den prosessen går sin egen gang. Det håndteres av andre representanter enn styret. Det er sportslig leder Svein-Morten Johansen som legger fram forslag til hvordan vi skal håndtere det og vi har fortsatt ambisjoner om å få til en rask avklaring rundt det. Bård Flovik-saken avgjøres uavhengig av dette, sier Aronsen.

Aronsen vil ikke spekulere i om man nå må innkalle til ekstraordinært styremøte for å få på plass et fulltallig styre.

— Det er en del formelle ting knyttet til det. Vi får håpe spillerne ikke påvirkes av dette og holder fokuset mot Rosenborg-kampen.