Både FCK (mesterliga) og Esbjerg (europaliga) har kunnet glede seg over gode resultater i europacupene den siste uken, men i søndagens seriekamp endte det med poengdeling for lagene. De var best i hver sin omgang.

Esbjerg tok ledelsen etter 17 minutter på et selvmål av Olof Mellberg. Svensken spilte ballen tilbake til FCK-keeper Johan Wiland. I stedet for å klarere slo Wiland tilbake til Mellberg, som ikke hadde forventet å få igjen ballen. Ballen traff Mellberg og trillet i mål.

Etter 69 minutter kom utligningen da et langskudd fra Rúrik Gíslason gikk via Igor Vetokele og i mål.

Med 1-1 endte Esbjerg tapsrekken sin på fire seriekamper, men klubben ligger fortsatt nest sist på tabellen. FC København er nummer fire og har ti poeng opp til serieleder Midtjylland.

Mushaga Bakenga spilte 68 minutter for Esbjerg, mens Mohammed Fellah var ubenyttet reserve. Daniel Braaten fikk 73 minutter for FCK.

Mos-scoring

Mustafa Abdellaoue scoret et trøstemål for OB da laget tapte 1-3 hjemme mot Vestsjælland. «Mos» reduserte for Odense-laget etter 68 minutters spill. Det var nordmannens fjerde mål for sesongen.

Lasse Nielsen ga gjestene ledelsen etter 14 minutter. Kvarteret senere økte Joel Tshibamba til 2-0, som også var stillingen til pause. Like etter hvilen gjorde Jean-Claude Bozga 3-0 for Vestsjælland.

Både Abdellaoue og Espen Ruud spilte hele kampen for OB. Klubben gikk på sitt annet strake tap i serien. (©NTB)