FLØY – ARENDAL 1-4 (0-1)

KRISTIANSAND (fvn.no): — I dag spilte vi veldig bra. Vi er et langt bedre fotballag enn Fløy – fra start til slutt, sier Arendal-spiller Jakob Rasmussen.

— Resultatet og gjennomføringen er jeg fornøyd med. Utfordringen vår denne sesongen har vært forsvarsspillet, men i dag gjennomførte vi en god, defensiv kamp, sier trener Knut Tørum.

— Det er de dårligste 90 minuttene vi har gjennomført denne sesongen. Vi spilte ikke som et lag, og ble løpende og jage for mye, sier Fløy-trener Tommy Taylor.

Mye kriging

Arendal var det beste laget på Flekkerøy fra første spark på ballen, og fikk kampen tidlig inn i sitt spor da Tobias Henanger skjøt via en Fløy-forsvarer og i en bue over keeper Henrik Reite Hansen.

Så å si resten av 1. omgang var en krig med mange tøffe dueller – slik det ofte pleier å være i et lokaloppgjør.

— Man merket tidlig at dette er en kamp som betyr mer enn de tre poengene. Det er det som er deilig med å ha så mange lokaloppgjør i løpet av en sesong, sier Tørum.

Begge lag hadde et par sjanser hver, men skuddet til Henanger var det eneste som traff nettet før pause.

2. omgang startet nærmest som den første. Det var Arendal som ville mest og fikk belønning for det ti minutter ut i omgangen. Jakob Rasmussen ble spilt fri alene med Fløys keeper og tuppet ballen elegant bort i lengste kryss.

Straffe

Da kom Fløy mer med i kampen og hadde en stor sjanse ved Lars Christian Thorsen midtveis i omgangen, men Anders Heegaard Larsen i Arendal-buret lå langflat i luften og holdt skuddet.

Med 15 minutter igjen på klokken fikk Fløy et håp om poeng da dommeren pekte på straffemerket. Kaptein Lars Kristian Pedersen gikk selvsikkert frem og dundret til. Keeper Heegaard Larsen reddet, men returen plukket innbytter Reece Dobson opp og satte inn reduseringen.

Jubelen stilnet

Men det var så vidt Fløys spillere og tilskuere hadde sluttet å juble før ballen lå i garnet på andre siden.

Etter et strålende spill på venstrekanten fikk Wilhem Pepa verdens enkleste jobb med å putte ballen i det tomme buret.

Det spillet ble nærmest gjentatt bare minutter senere. Denne gang var det Christian Tveit som fikk æren av å ekspedere ballen i mål og fastsatte sluttresultatet til 4-1 for gjestene.

Dermed går Arendal opp på 12 poeng og 5.-plass – ett poeng bak Fløy på tredje og fem bak serieleder Ullensaker/Kisa.