Ronny Deilas Celtic fikk en perfekt start på ligasesongen da laget slo St. Johnstone 3-0 borte onsdag. Både Stefan Johansen og Jo Inge Berget spilte for Celtic.

Anthony Stokes, Nir Biton og Callum McGregor scoret målene da Celtic startet tittelforsvaret ved å slå regjerende cupmester St. Johnstone 3-0. Resultatet gir Deila pusterom etter den spillemessige fadesen mot Legia Warszawa i mesterligakvalifiseringen. Celtic tapte 1-6, men gikk likevel videre etter en administrativ feil hos den polske klubben.

Onsdag stilnet Celtic kritikken noe, selv om det var en litt merkelig kamp.

To av målene kom etter forsvarsfeil, og straffen gjestene ble tildelt da de gikk opp til 2-0 var i beste fall tvilsom.

Rundet keeperen

Etter en målløs første omgang der Celtic var klart best, gikk St. Johnstone offensivt til verks etter hvilen. Laget var farlig frampå i åpningsminuttene, men etter 55 minutter fikk Celtic endelig hull på byllen.

Hjemmelagets Steven Anderson tvilte litt som sistemann, og Kris Commons satte inn en glimrende takling. Ballen gikk til Stokes, som rundet keeper og trillet ballen i mål fra spiss vinkel.

Kort tid etter ville St. Johnstone ha straffe, men dommeren vinket spillet videre. Sinnet var derfor stort hos hjemmelagets spillere da Celtic fikk en meget billig straffe kvarteret før slutt.

Derk Boerrigter var på vei mot mål, men falt etter en duell med David Mackay. TV-bildene viste at kontakten var minimal og at Boerrigters fall var forsinket, men dommeren pekte likevel på merket.

Burde reddet

Mackay ble også utvist. Straffen satte Biton sikkert i mål.

Fem minutter før slutt fastsatte McGregor sluttresultatet med et skudd Alan Mannus burde stoppet. Det var hardt, men gikk rett på keeperen.

Dermed kunne Deila juble for tre svært viktige poeng. De fleste tror Celtic kommer til å spasere til gull denne sesongen, men Deila er avhengig av å imponere spillemessig for å stilne kritikerne i skotsk presse.

Begge nordmennene i Celtic var på banen. Johansen spilte hele kampen, mens Berget kom inn de siste 25 minuttene. (©NTB)