Christiansen er mannen som har bygget opp Norges beste hockeylag i Stavanger. Sannsynligvis hadde verken Oilers eller hockeyarenaen DNB Arena i eksistert uten initiativet og investorpengene til 52-åringen.

— Jeg har kjempelyst til at vi skal få et lag og en arena her oppe i Bergen. Det må du tro meg på, selv om jeg har feil dialekt, sier Christiansen.

Vil ikke være som Larvik

Investoren, som har tjent seg rik på å selge rør til olje- og gassindustrien, var til stede på et frokostseminar i Bergen torsdag i anledning helgens landskamper mellom Norge og Latvia. Tema: Ishockey og bygging av ny byarena i Bergen som kan være hjemmebanen til et nytt hockeylag i Norges nest største by.

I dag har Bergen bare en utdatert arena i Bergenshallen og et lag i 1. divisjon (BIK) å vise til når det gjelder topp-hockey. Stavanger ligger lysår foran. Det ønsker Christiansen å gjøre noe med.

— Vi har vært i sluttspillfinalen de siste seks årene. Vi må få med Bergen, for vi trenger noen å bryne oss på. Vi gidder ikke være som Larvik (i damehåndball), og vi kan ikke bare hate Vålerenga. Vi må ha flere å hate. For å gjøre ishockey til en nasjonalsport trenger vi Bergen, i tillegg til Trondheim.

Kommer ikke til å ta utbytte

Stavanger Oilers har nå en omsetning på knapt 100 millioner kroner, et tilskuersnitt på 4100 og 40 personer i arbeid. DNB Arena, som sto ferdig i 2012, kostet 240 millioner.

Christiansen brukte rundt 50 millioner kroner på å bygge laget Oilers før hallen ble bygget. Så ble han hovedinvestor i DNB Arena.

— Jeg er klar for å bruke like mye penger i Bergen som i Stavanger, sier Christiansen.

- Hva er motivasjonen din? Skal du tjene penger på dette?

— Jeg har ikke noe positivt regnestykke på det jeg har gjort i Stavanger. Selv om vi tjener penger i Oilers nå, så kommer jeg ikke til å ta ut utbytte. Målet var bare å skape en klubb som kunne klare seg selv, sier Christiansen.

Hvor det kan bygges ny byarena i Bergen er fortsatt uklart. Slettebakken er blitt nevnt som et alternativ, men drømmen til alle involverte er å finne en tomt midt i Bergen sentrum, som kan huse hjemmebanen til Bergens nye hockeylag og samtidig være storstue for konserter og andre store begivenheter.

Dersom politikerne får det på plass, og kommunen bidrar med tomt og leieinntekter, slik som i Stavanger, er Christiansen sikker på at han får med seg nok investorer. Christiansen vil selv bruke penger for å vise overfor andre pengesterke personer at prosjektet er liv laget, og han tror det kan bygges for 250 millioner kroner, som i Stavanger.

Vil satse på én klubb

Ishockeypresident Ottar Eide sier hele landet ønsker Bergen tilbake på hockeykartet, og at det at det nå skal spilles landskamper i Bergen i helgen, er et signal om det. Han støtter Christiansens tanke om at det må et nytt hockeylag til i Bergen, som kan erstatte eller komme i tillegg til dagens beste klubber, BIK og Fana.

— Det å satse på én klubb er veldig viktig, sier Eide.

Da Oilers kom på banen i 2001 fremsto de som en ny satsing i byen i stedet for de «gamle» klubbene, og klubben er nå hele Rogalands lag.

— Peker du på én klubb, så blir det misunnelse, og vi mister ressurspersonene i de andre klubbene. For å få til et godt hockeylag trengs hver eneste som kan være med og bidra.

Christiansen ser for seg at Bergen kan få et hockeylag godt nok til å rykke opp i eliteserien i løpet av to år, og en byarena i løpet av fem år, dersom man velger «Stavanger-modellen», som vil si at kommunen setter seg i baksetet og lar private bygge en arena og et lag med kommunen som støttespiller.

— Stavanger-modellen er den mest interessante. Jeg tror den er mest realistisk med tanke på å få realisert et bygg, og jeg tror én klubb er veien å gå for å få til en satsing, sier Helge Stormoen, idrettsbyråd i Bergen (Frp).

Han har støtte fra Høyre.

— Det politiske miljøet jobber med høyt tempo og stor vilje for å realisere byarena i Bergen, sier Dag Skansen, gruppeleder for Høyre i bystyret i Bergen.